enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5392
EURO
34,8728
ALTIN
2.432,00
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C

CHP Spor Kurulu Ankara’da toplandı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkez bünyesinde kurulan ve 29 Eylül Pazar günü Ankara’da 3. Olağan Seçimli Genel Kurulunu gerçekleştiren “Spor Kurulu” ilk yönetim kurulu toplantısını CHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirdi. Toplantıda Denizli’yi İl Başkan Yardımcısı Firdevs Akakça temsil etti.

CHP Spor Kurulu Ankara’da toplandı
Chp
15.10.2019
A+
A-

CHP Spor Kurulu Genel Yönetim Kurulu birinci oturumun ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili ve aynı zamanda Spor Kurulu Başkanı Yıldırım Kaya’nın öncülüğünde Anıtkabir ziyareti gerçekleştirerek Atatürk’ün mozolesine ‘CHP Spor Kurulu’ yazan çelenk koydu. Spor Kurulunun ikinci oturumu öğleden sonra başlayıp akşam saatlerine kadar sürdü.

Türkiye’de ki lisanslı sporcu sayısının Dünya ortalamasının çok altında olduğuna dikkat çeken Yıldırım Kaya, dünya ülkelerinden örnekler verdi.

Özellikle eğitimde atılan yanlış adımlar nedeniyle Türkiye’nin sporda da dışa bağımlı hale geldiğini iddia eden Kaya, ” Hemen her branşta yabancı sporcu hakimiyeti söz konusu olmaktadır. Milli takımlarda yer alması için ülkemize getirilen oyuncular belli bir süre sonra,  ülkelerine dönüyorlar. Sporcu ithal ediyoruz, kendimiz şampiyon sporcular yetiştiremiyoruz. Atletizmde de yabancı atletlerle başarı elde etmeye çalışıyoruz. Oysaki bu topraklar; Mehmet Yurdadönleri, Veli Ballıları, Semra Aksuları, Ayşegül Baklacıları, Gazi Aşıkoğluları ve nicelerini yetiştirmiştir. 2020 Avrupa Şampiyonası finallerine katılabilmek için mücadele eden A Milli Futbol Takımımız bile yurt dışı alt yapılarında yetişen futbolcularımız sayesinde ayakta durabiliyor. Türkiye ne yazık ki kendi alt yapısından sporcu çıkartamıyor. İktidar yıllardır stat yaptık, saha yaptık, salon yaptık diye övünürken; ne yazık ki o statlarda, sahalarda, salonlarda yetişen sporcularımızın başarılarıyla övünemiyoruz. Stat var, salon var ancak başarı yok. Bu nedenle bir an önce federasyonların spor ve olimpizm ruhunu benimsetmek için planlarını yenilemelidir” dedi.

KULÜPLER YASASI ÇIKMALI

Türk sporunun büyük finansal krizin içerisinde olduğuna işaret eden Kaya, “Kapanan kulüplerimiz, ulusal ve uluslararası federasyonlar tarafından puan silme gibi cezalara çarptırılan takımlarımız söz konusudur. Türk sporunun bu halde olmasının en önemli sebebi kötü yönetiliyor olmasıdır. İktidarın ‘Sporu da biz yönetelim’  merakı, kulüplerimizin kendi ayakları üzerinde duramamalarının en önemli nedenidir. Bir türlü çıkarılamayan ‘Kulüpler Yasası’ için biz ana muhalefet partisi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Milyonları peşinden koşturan, milyarlık bütçelere sahip kulüpler köhnemiş dernek yasalarına göre yönetilmesi artık mümkün değildir” diye konuştu.

Kaya ayrıca herkesi 3 Kasım’da yapılacak İstanbul Maratonu’na davet etti.

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI

Anıtkabir’de Atatürk’ün Mozolesine çelenk konulmasının ardından Kaya,  Anıtkabir Özel Defterine şu ifadeleri yazdı:

Cumhuriyetimizin Kurucusu

Büyük Atatürk

Yeni seçilen CHP Spor Kurulu Genel Yönetim Kurulumuz, Yürütme Kurulumuz; şampiyon sporcularımızla, spor adamlarımızla, spora gönül vermiş yoldaşlarımızla, gençlerimizle yine huzurunuzdayız.

Ağır sıklet şampiyonu Çoban Mehmet’e, “Sen, herkesi kolayca yeniyorsun Mehmet. Seninle güreş tutsak, beni de yenebilir misin?” demiştiniz. O da size “Sizi bütün cihan yenemedi Paşam, ben nasıl yenebilirim?” demişti.

İşte o güreş tutmak istediğiniz Çoban Mehmetler de burada!

Size söz vermeye geldik!

 Zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirmek için çalışacağız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.