enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5241
EURO
34,8483
ALTIN
2.429,49
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
28°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
29°C

Denizli Valisi Hasan Karahan’dan 18 Mart mesajı

Denizli Valisi Hasan Karahan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Denizli Valisi Hasan Karahan’dan 18 Mart mesajı
18.03.2020
A+
A-

Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan,18 Mart 1915 tarihinde kazanılan, Çanakkale Zaferi’ni kutlamanın ve kutsal vatanımız için canlarını feda eden şehitlerimizin “Şehitler Günü’nü” idrak etmenin onurunu yaşamaktayız.

Çanakkale Zaferi, sonuçları itibarıyla, dünya tarihini etkileyen bir dönüm noktası olmuştur. Milletimizin imkânsızlıkları ve olumsuzlukları da yenecek derecedeki üstün vatan sevgisi, “Çanakkale Geçilmez” sözünü tarihe altın harflerle yazdırmıştır.

Bizler Çanakkale Zaferi’ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün en önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmekteyiz.

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK“Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.”sözüyle Çanakkale’deki askerimizin manevi gücünü, ölümden korkmayan azim ve inancını, Türk Milletinin vatan uğruna canını feda etmekten asla kaçınmayacağını ve bu büyük zaferin hangi ruhla kazanıldığını gözler önüne sermektedir.

Çanakkale Zaferinde olduğu gibi bugün de gücümüz; yine milletimizin imanı, inancı, vatan, bayrak ve bağımsızlık sevdasıdır.

Kahraman şehitlerimizin, hakkı hiçbir surette ödenemeyecek fedakârlıklarını ve yakınlarının metânetini, bu millet daima minnetle hatırlayacaktır. Müsterih olunuz ki şehitlerimizin aziz kanlarıyla müdâfaa ettiği vatanımızı, onlardan tevarüs ettiğimiz azim ve şuurla korumaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle; Çanakkale Zaferi’nin 105. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; bu vatanı, bayrağı ve istiklâli bizlere mukaddes bir emanet olarak bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanını canından aziz bilen tüm Aziz Şehitlerimizi ve Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.