enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3068
EURO
35,0599
ALTIN
2.307,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Doktor anneden hasta çocuklara kitap hediyesi

PAÜ Hastanesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurhan Meydan Acımış kızı için yazdığı ‘Gece Perisi Kızıma Masallar’ adını verdiği masal kitaplarını yataklı servislerde yatan çocuklarımıza hediye ederek onları sevindirdi.

Doktor anneden hasta çocuklara kitap hediyesi
21.02.2022
A+
A-

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları katında kitap dağıtımına Çocuk Kardiyoloji BD. Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dolunay Gürses de eşlik etti. Çocuklarla sohbet etme imkanı da bulan Doç. Dr. Acımış öncelikli bir anne olduğu için en başta kızının ve çocukların isteklerini düşünerek bu kitabı yazdığını, çocukların sevincine ortak olduğu için mutlu olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Bu kez gece perisi bendim”

Yazdığı kitabı hakkında düşünceleri aktaran Doç. Dr. Acımış, “Gece Perisi adı ile basılan “Kızıma Masallar” kitabım bir süre önce çıktı. Kızını uyutmadan önce anlatılacak daha çok masal ihtiyacı duyan bir annenin kaleminden yazıldı. İşte o anne benim ve kitabın adı olan kızım ise şu an 20 yaşında üniversite öğrencisi. O henüz çocuktu ve ben onunla her gece masallar alemine giriş yapardık. Tanıdık masallar eşliğinde; ya kötü cadıyı kovalar ya da dev bir canavarı tek yumrukta deviren korkusuz kahramanın heyecanına tanık olurduk. Elbette gece perisi karanlık çöker çökmez bizi ziyaret eder, dünya masallarını başucumuza bırakır kızıma dinlemekten zevk aldığı renkli diyarlara sürüklerdi. Bu, ben ve kızım arasında her gün oynanan bir oyundu artık. Sonrasında bu oyun o kadar büyüdü ki; kızıma kendi sözcüklerimle kendi masallarımı anlatmaya başladım. Bunlar sonra yazıya dönüştü. Bu kez gece perisi bendim ve gün boyu uydurduğum masalları tek tek anlatmaya hazırdım. İçine ne varsa ekledim, uyku öncesinde onu her gece anne şefkatinde tatlı bir devri aleme çıkardım. Kızıma Masallar kitabını, çocukların dünyasına girmeyi arzulayan bir perinin hınzır marifetleri olarak görebilirsiniz” diye konuştu.

PAÜ Hastanesi Başhekim Prof. Dr. Selçuk Yüksel ise kutsal bir meslek olan doktorluğun yanı sıra çocuklar için güzel şeyler yapan herkesin kıymetli olduğunu söyledi ve yazarımıza başhekimlik makamında teşekkür belgesi verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.