enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6067
EURO
34,7737
ALTIN
2.490,71
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Kova Kova Çıntar Buldular

Çameli ve Mahallelerinde halk tarafından dağlardan toplanan çıntar mantarı yeni gelir kapısı oldu.

Kova Kova Çıntar Buldular
05.11.2018
A+
A-

Çıntarın taç kısmının üzerinde yer alan daha küçük bir çıntar bu yıl çıntarın bolluğunun habercisi gibi. Yüksek kesimlerinde son bahar mevsiminde bolca yetişen ve yöresel adıyla çıntar olarak adlandırılan mantarlar sayesinde dağ köylerinde yaşayan vatandaşlar adeta bayram yapıyor.

KÖYLÜLER HALLERİNDEN MEMNUN

Tadı kadar fiyatı da oldukça güzel olan çıntarın kilosu gecen hafta 40 tl’den satılırken yağmurlardan sonra 15 TL’ye satan köylüler adeta mühendis yevmiyesi ile çalışmaya başladılar.Bir çok ailenin geçim kapısı haline gelen çıntar toplayıcılığı bir sektör olmaya başladı. Toptancıları tarafından her gün sabah ve akşam saatlerinde toplanılarak pazarlara götürülen çıntar sayesinde köylüler hallerinden memnun olduklarını belirttiler.

KİLOSU 15 TL’YE

Özellikle Çameli’nin yüksek kesimlerindeki çam ormanlarının arasında yetişen mantar türleri oldukça lezzetli olurken, çıntar almak için çok sayıda vatandaş pazara gidiyor. Sonbahar yağışlarının ardından ormanlık alanlarda kendiliğinden yetişen çıntarların özel müşterilerinin olduğunu belirten köylüler, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çıntarın kilosunu 15 TL’ye sattıklarını belirttiler.

GÜNGÖR:”HER YER ÇINTAR DOLU”

Çameli Esnaflarından İsa Güngör Dost ve Akrabalarınla Çameli dağlarında bulduğu kovalar dolusu Çıntarla yemede yanında yat pozu vererek takipçilere Çameli’de çıntarın bolluğunu göstererek Güngör;”Çapasını ve kovasını alan Dağlara çıksın her yer çıntar dolu”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.