enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3712
EURO
34,9854
ALTIN
2.326,10
BIST
9.065,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C

MÜSİAD, Sudan Heyetini Ağırladı

MÜSİAD Denizli Şube binasında gerçekleştirilen toplantıda Türkiye-Sudan işbirliği konuları ele alındı.

MÜSİAD, Sudan Heyetini Ağırladı
02.11.2018
A+
A-

MÜSİAD Denizli, Kuzey Kordofan Valisi Ahmed Mohamed Haroun, Sudan Büyükelçisi Dr.Yousif Ahmed Eltayeb Elkordofani, Denizli Milletvekili Şahin Tin’in ve Sudan Yatırım bakanlığı heyetini ağırladı. Toplantıya Sudan Heyetinin yanı sıra MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri katıldı. Toplantıda Türkiye-Sudan işbirliği konuları ele alındı.

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin, “Ülke olarak hem ekonomik saldırılar hem de döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle zor günlerden geçiyoruz. Böyle bir dönemde işadamlarına düşen en büyük görev üretmek ve yeni pazarlara ihracat yapmak. Sudan heyetini bizlerle buluşturduğu için 4. Dönem Şube Başkanımız ve Denizli Milletvekilimiz Şahin Tin’e teşekkür ediyorum.” dedi.

“VAKİT KAYBEDEMEYİZ”

Denizli Milletvekili Şahin Tin, “MÜSİAD Türkiye’nin en önemli dinamiklerinden ve yapıtaşlarından biridir. Sudan ve Türkiye arasındaki ilişkileri geliştirmek için bu organizasyonları yapmaktaki amacımız siyaset değil, ülkenin kalkınması için elini taşın altına koymaktır. İslam coğrafyasındaki Müslümanların artık ayağa kalkması gerekiyor. Ancak bu hareket ancak tüm coğrafyanın aynı davada bir araya gelmesiyle olacak. Müslümanların, sanayi, bilim, teknoloji ve ekonomi alanlarında vakit kaybetme lüksü yoktur. Bunun için tüm coğrafyanın bir araya gelmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“İSLAMIN TEMELİ KARDEŞLİK, KARDEŞLİĞİN TEMELİ PAYLAŞIMDIR”

Türkiye ve Sudan arasındaki ticaretin geliştirilmesinin diğer Müslüman ülkere de örnek olacağını belirten Şahin Tin, “Müslüman coğrafyanın birbiriyle alışveriş yapması, ticaretini ve teknolojisini geliştirmesi önemli. Ekonomik olarak güçlü olmak gerekiyor. Güç dayanışması ile birlikte hareket etmeye ihtiyacımız var. İslamın temel prensibi kardeşlik, kardeşliğin temel prensibi paylaşımdır. İki ülkenin birbiriyle paylaşabileceği birçok alan var. Tarih boyunca islam kardeşliği içinde nasıl yaşadıysak bundan sonrada birbirimize daha çok kenetlenerek her alanda kendimizi geliştireceğiz.” dedi.

“SUDAN FIRSATLAR ÜLKESİ”

Sudan’ın fırsatlar ülkesi olduğunu belirten Şahin Tin, “Son 5 yılda bir çok kez Sudan’a gittim. Bu ziyaretlerin bazılarında Türk işadamlarımızla birlikte gittik. İncelemeler yaptık. Sudan’dan Bakanlık düzeyinde ve iş dünyasından misafirler ağırladık. Gördük ki Sudan birçok alanda fırsatlar ülkesi. İstiyoruz ki işadamlarımız bunu gidip yerinde görsün ve tespit etsinler, ticaret yapsınlar.” İfadelerini kullandı.

“TÜM İSLAM COĞRAFYASINA ÖRNEK OLACAK”

Kuzey Kordofan Valisi Ahmed Mohamed Haroun, “Biz sizinle aynı kültürü ve birçok alanda aynı zorlukları paylaşıyoruz. 15 Temmuz gibi zor bir dönemin ardından son zamanlarda da ekonomik olarak zor günlerden geçiyorsunuz. Sudan ve Türkiye birlikteliği ile geçmişe değil geleceğe bakarak diğer İslam ülkelerine örnek olabiliriz. Ülkemizde Tarım hammaddeleri, hayvancılık, madencilik ve altyapı alanlarında fırsatlar var. Türkiye’nin de Teknolojisi, Finans gücü, bu alanlarda nelerin yapılabileceği konusunda bilgisi ve teknolojisi var. Ayrıca Ülkemizdeki hammaddeleri sunabileceği pazarı var. İki ülkenin fırsat ve tecrübesini bir araya getirebilirsek güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Bu ticaret tüm Müslüman ülkelere de örnek olacaktır.” Dedi.

“DÜNYANIN BİZE İHTİYACI VAR”

Günümüzde en büyük gücün ekonomi olduğunu söyleyen Vali Haroun, “Dünyanın bize ihtiyacı olduğunu bilmesi gerekiyor. Bunu göstermekte konuşmakla olmaz. Harekete geçmek, bunu dünyaya göstermek gerekiyor. Bunu yapmaya başladığınızda da önümüze birçok engeller çıkacaktır. Bunu hazmedemeyenler olacaktır. İki ülkenin Cumhurbaşkanlarının desteği var. Fırsatlar her zaman ele geçmez. Aramızdaki ticareti 45 Milyon dolardan, 10 Milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Stratejik projeler için platformumuz var. Yapılan anlaşmaların kağıt üzerinde kalmaması için Birlikte ticaret yapmalıyız. MÜSİAD üyelerinin diğer işadamlarına örnek olması ve fırsatları yakından görmeniz için sizi ülkemize bekliyoruz. Bize düşen size kolaylıklar sağlamak ve yol göstermek olacaktır.” Dedi.

“TARİHİ VE KÜLTÜREL BİRLİKTELİĞİMİZ VAR”

Sudan Büyükelçisi Dr.Yousif Ahmed Eltayeb Elkordofani, “Sudan ve Türkiye arasında çok eskiye dayanan tarihi ve kültürel birliktelik var. Bu birlikteliğin izlerini Sevakin Adasında da görebilirsiniz. İki ülke arasında her sektörü kapsayan 70’e yakın anlaşma var. Dünyadaki hiçbir ülkeyle bu kadar anlaşmamız bulunmuyor. Her türlü ürünü üretip hammadde olarak ihraç etme potansiyelimiz vardı. Sizlerin teknolojisi ve tecrübesiyle artık bu ihracatı hammadde olarak değil, nihai ürün olarak ihraç edebiliriz. İki ülkenin birbirini tamamlaması gerekiyor. Türk işadamlarının Sudan’a, Sudan’lı işadamlarının Türkiye’ye daha çok gelmesi gerekiyor. Bu kapsamda MÜSİAD’ın öncülüğünde bir forum’da yapılabilir. Tarım bakanımız önümüzdeki günlerde Türkiye’ye gelecek. İşadamlarını Sudan’a yatırım yapmasını kolaylaştırmak için yeni anlaşmalar yapılması planlanıyor. Ayrıca 780 bin hektar alan Türk yatırımcıya açılacak. Denizli Milletvekili Şahin Tin ve MÜSİAD Denizli Şube Başkanı İsmail Biltekin’e organizasyon için teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.