enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

PAÜ’de “Eğitimde Durumsal Liderlik ve Öğretmen Güçlendirme” Konuşuldu

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen Çarşamba seminerlerinin bu haftaki konuğu Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Tanrıöğen oldu.

PAÜ’de “Eğitimde Durumsal Liderlik ve Öğretmen Güçlendirme” Konuşuldu
A+
A-

Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere Dekan Prof. Dr. Bilge Can, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı ve Doç. Dr. İbrahim Tuncel, Fakülte Sekreteri Mustafa Mızrak, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Prof. Dr. Abdurrahman Tanrıöğen, “Eğitimde Durumsal Liderlik ve Öğretmen Güçlendirme” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Liderliğin tanımı, liderler ile yöneticiler arasındaki farklar, öğretmeni güçlendirmenin bilişsel boyutta ele alınması gibi konulara değinen Prof. Dr. Abdurrahman Tanrıöğen, öğretmenlerin kendini güçlü hissetmeleri için dört algıya sahip olması gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Tanrıöğen, “Liderlerin anlam, özgür irade, kişisel yeterlilik ve etki boyutlarında öğretmenleri güçlendirmesi onların kendilerini güçlü hissetmelerine büyük katkı sağlar. Kendilerini güçlü hisseden öğretmenler ise okulun amaçları doğrultusunda daha motive bir şekilde çalışır ve etkili örgütsel bireyler olurlar” dedi.

Seminer sonunda Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can tarafından konuşmacı Prof. Dr. Abdurrahman Tanrıöğen’e teşekkür belgesi takdim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.