enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5696
EURO
34,9457
ALTIN
2.426,61
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C

Rektör Prof. Dr. Bağ’dan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” için yayımladığı mesajda kadınların toplumda önemli görevler üstlendiğine dikkat çekerken, kadına yönelik şiddetin önlenebilmesinde toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü hatırlattı.

Rektör Prof. Dr. Bağ’dan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” Mesajı
A+
A-

“Tarih boyunca kurduğumuz devletlerin temelini oluşturan kadınlarımız, Kurtuluş Mücadelemizin görünmez kahramanları olmuş, Cumhuriyet’in ilanından sonra Ülkemizin gelişmesi ve çağdaşlaşmasında büyük emekler vermişlerdir.

Toplumumuzda merhametin, şefkatin, sevgi ve fedakârlığın timsali olan kadın, kimi zaman bir anne, kimi zaman gelecek nesillerimizi yetiştiren bir öğretmendir. Fakat görevi her ne olursa olsun iş hayatında verdiği emek ve katkı ile gelecek nesillerimizin yetiştirilmesinde en önemli rolü üstlendiği aşikardır. Unutulmaması gerekir ki toplumun yapı taşı olan ailede kadın mutlu olduğunda aile de mutlu olur, mutlu aileler de mutlu toplumları oluşturur.

Gerek ülkemizde gerekse Dünya genelinde yaşanan kadına yönelik sözlü, psikolojik ya da fiziksel şiddet olayları tüm duyarlı bireyleri derinden üzmektedir. Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren durumların sona erdirilmesinde toplumun her kesimine büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.

Kadınların içlerinde barındırdıkları üretken ve yaratıcı ruhlarının gücüyle imza atacağı başarılarla gururlanacağımız nice kadınlar gününü görebilmek dileğiyle. İhtiyacımız olduğu her an bizden desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten duygularımla kutluyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.