enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Evden çalışırken siber saldırı kurbanı olmayın!

Evden çalışırken siber saldırı kurbanı olmayın!
A+
A-

Tüm dünyakoronavirüs salgını ile kavrulmaya devam ediyor. Bu süreçte bir çok iş veren de mümkün mertebe çalışanlarını evden çalışmaya sevk etti. Evden çalışma modeli koronavirüs için güvenlik oluşturuyor ama şirketler ve çalışanlar açısından ise risk.

Çin’de başlayan ve tüm dünyaya yayılan Covid-19 virüsü hayatı etkilemeye devam ediyor. Dünyanın birçok yerinde evde kal uygulamaları gerçekleştiriliyor.

Bazı şirketler de bu uygulamalara destek için evden çalışma modelini benimsedi.

Çalışanların evden kaynaklara erişebilmesi ise ayrıca güvenlik sorunlarını açığa çıkattı. Bu güvenlik açıkları ise son zamanlarda siber saldırganlar tarafından kötüye kullanılmaya başlandı.

Trend Micro’nun hazırladığı son raporda koronavirüs ile ilgili içeriklerin kullanıldığı spam e-postaların giderek arttığı belirlendi.

Trend Micro’nun yayınladığı raporda spam e-postaların yüzde 65,7’si Covid-19 ile ilgili içerikler kullanırken; solucan, fidye yazılım gibi kötü niyetli yazılımların yüzde 26,8’i salgın ile ilgili içeriklerle kullanıcıları tuzağa düşürmeye çalışıyor.

Orta Doğu ve Asya’daki ülkeleri kapsayan rapora göre ise spam e-posta ile yapılan saldırıların tespit edildiği ülkeler arasında Türkiye 4. sırada yer alıyor. Trend Micro’nun hazırladığı bir başka rapora göre ise fidye yazılımların yüzde 94’ü e-posta yoluyla kullanıcılara ulaşırken, yüzde 5’inin internet sitelerinden; yüzde 1’inin ise yüklenen zararlı dosyalar aracılığıyla kullanıcı cihazına bulaştığı tespit edildi.

ŞİRKETLER BİLGİ TEKNOLOJİ SÜREÇLERİNİ YENİDEN YAPILANDIRMALI

Konuyla ilgili olarak Trend Micro Ülke Müdürü Hasan Gültekin şöyle konuştu: “Şirketler uzun bir süredir iş hızlılığını ve esnekliğini sağlamak amacıyla uzaktan çalışma ile ilgili alınacak önlemler konusunda çalışmalarını sürdürüyorlardı.

Ancak şu anki durum şirketlerin bilgi teknoloji süreçlerinin ve politikalarının yeniden yapılandırılmasını gerektiriyor. Burada şirketler için BT süreçleri anlamında risk yönetiminin de devreye girdiğini söylemek mümkün. Ayrı bir disiplin gerektiren bu sürecin hem çalışanları bilinçlendirme yönünden hem de BT süreçleri yönünden doğru yapılandırılması şirket verilerinin güvenliği için büyük önem taşıyor.

Tüm bunlar göz önüne alındığında önceden güvenlik çözümleri bir yan ürün olarak uygulanırken, artık şirketlerin ana konusu olarak planlandığını gözlemlemekteyiz” [colorContent color=”Red” text=”#GüneSözümüz
“Başarısızlık, daha zekice bir başlangıç için fırsattır.” Henry FORD“]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.