enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5187
EURO
34,9082
ALTIN
2.431,46
BIST
9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
28°C

PAÜ’de Sanal Gerçeklik Anlatılacak

PAÜ’de Sanal Gerçeklik Anlatılacak
A+
A-

Sanal, arttırılmış, karma gerçeklik gibi teknolojilerin kullanımı gittikçe artıyor. Artık gerçeklik algılarımız değişiyor ve bu gerçeklik türleri etrafımızı yavaş yavaş sarıyor. Yeni gerçeklik türlerini analiz etmek ve teknoloji sevdalılarına yeni bilgiler sunmak için Pamukkale Üniversitesi’nde etkinlik düzenleniyor.

7 Mart’ta gerçekleştirilecek “Gerçeklikler” konulu etkinlik 18.00’de Pamukkale Teknokent konferans salonunda düzenlenecek.

Denizli Maker Buluşması olarak adlandırılan etkinlikte konuşmacılar Mustafa A. Güner moderatörlüğünde Kadir Taşkıran, Kamil Orhan, Nedim Öz, Muhammed Çelik ve Necip Sercan Yargıç olacak.

Sanal Gerçeklik Nedir?

“Sanal Gerçeklik”, “Artırılmış Gerçeklik”, “Karma Gerçeklik” ve “Kuşatıcı İçerik” gibi teknolojilerin kullanımı gittikçe yaygınlaşıyor. Bu terimler ilk başta geleceğin meseleleri gibi gözükse de hayatımızı etkilemeye başlaması artık an meselesi. Eskiden sadece bilimkurgu filmlerinde rastlayacağımızı düşündüğümüz teknolojiler öngörümüzden çok daha hızlı bir şekilde kullanım alanlarımıza girmeye başladı. Sanal Gerçeklik sayesinde çok uzaklardaki bir yapıyı ve ya daha imal edilmemiş bir binayı gerçekmiş gibi deneyimleme fırsatı artık mümkün. Hatta Mars’a gitmek bile.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.