enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3105
EURO
35,0957
ALTIN
2.279,29
BIST
8.961,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Antika Tutkunlarını Denizli’de Buluşturan Nokta

Denizli’de antika severler, Denizli Antika Severler ve Antikacılar Derneği’nde düzenlenen mezatta buluşuyor. Denizli Antika Severler ve Antikacılar Derneği Başkanı Faruk Demirdöğer ile Denizli Deda Haber olarak gerçekleştirdiğimiz röportajda, “Denizli’de antika pazarının büyük potansiyeli var, bunun için Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin antika pazarı kurmasını rica ediyoruz ” dedi.

Antika Tutkunlarını Denizli’de Buluşturan Nokta
14.10.2018
A+
A-

Denizli’de 2 senedir antika sevenleri bir araya getiren Denizli Antika Severler ve Antikacılar Derneği, son bir aydır kendi yerinde hizmet veriyor. Dernek yeri açıldığından bu yana haftanın 2 günü mezat düzenleniyor. Mezatlar sayesinde bir çok insana ulaştıklarını ifade eden Demirdöğer, “Her mezatta farklı insanlarla tanışıyoruz” dedi. Aynı zamanda mezatlarda alıcılar ve satıcılar olduğunu da dile getiren Demirdöğer, “Halk ürünlerini kendileri getiriyor. Denizli dışından da ürün getiren antikacı arkadaşlarımız var. Biz hem alıcı hem de satıcıyız. Ürün satışlarımızda da ürününe göre değişmekle beraber, açılışlarımızı 5 TL’den başlatıyoruz tabi ürün değerliyse zaten değerini buluyor ve ona göre bir meblağa gidiyor” dedi.

“ANTİKA, BİR HASTALIKTIR”

Antikanın maddi değerinin olmasının ötesinde farklı bir anlamı olduğunu ifade eden Demirdöğer, “Antika, merak işi olmasının yanında bir hastalıktır. Antikaların elbette bir maddi değeri, karşılıkları vardır ama burada önemli olan bu değeri alıcının belirliyor olması. Bu da antikanın maddiyatın yanında manevi değerleri de içinde barındırdığını bize gösteriyor ” dedi.

“DENİZLİ’YE ANTİKA PAZARI KURULMALI”

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde antika pazarlarının kurulduğunu ve şehirlere turizm anlamında kazanımlar oluşturduğunu vurgulayan Demirdöğer, “Türkiye’de belli başlı şehirlerde antika pazarları kuruluyor ve Türkiye’nin dört bir yanından insanlar, bu pazarlarda alış verişlerini yapıyorlar. Bizlerde o pazarlara gidiyoruz. Denizli’nin potansiyelinin yüksek olduğunu görüyoruz ve Denizli’de böyle bir pazar kurulmasını Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden talep ediyoruz. Böylece şehrimizin turizmine antikalarla destek verebiliriz” şeklinde konuştu.

HAFTADA İKİ GÜN MEZAT

Denizli Antika Severler ve Antikacılar Derneği’nde hafta içi çarşamba günleri saat 19.00’da ön gösterim, saat 20.00’de ise mezat açılışı yapılmakta. Hafta sonu da her cumartesi saat 12.30’da ön gösterim, saat 13.30’da da mezat açılışı yapılıyor.

Yorumlar
  1. Denizli antikacılar derneği olarak çok teşekkürler