enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3659
EURO
34,9545
ALTIN
2.325,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Bu Tavuk Büyülü !

Bu Tavuk Büyülü !
16.11.2017
A+
A-

Sahibini zengin eden tavuk olarak nam salan ‘Ayam Cemani’ üretildiği merkezlerden birisi de Denizli. Salih Çınaroğlu adlı vatandaş,5 yıl önce sadece bir merak üzerine büyülü tavuklarla tanışan Çınaroğlu, bu merakını bir adım daha geliştirerek hobi süs tavuğu yetiştiriciliği yapmaya karar verdi.

Denizli24haber.com’un haberine göre;Denizli Çardak Havalimanında temizlik görevlisi olarak çalışan Salih Çınaroğlu, ‘Ayam cemani’ Türkiye’deki ilk üreticileri arasında yer alıyor. 5 yıl önce başladığı üretimde Türkiye’ye ayam cemani yumurtası satmaya başlayan Çınaroğlu, bir yumurtayı 25 liradan satıyor.

‘AYAM CEMANİ’?

Ayam Cemani uzak doğu kökenli, ana vatanı olan Endonezya olan bir tavuk türü. Vücudundaki melanin sorunu nedeniyle ibiğinden ayağına hatta iç organlarına kadar her yeri siyah olan “Ayam Cemani” cinsi tavuklar büyük ilgi görüyor. Halk arasında bu tavuğun etini yiyenlere şans, servet ve güç getirdiği inanışı mevcut. Görünüşleri ve halk arasında ünü ile normal tavuklara göre daha pahalı olan ayam cemaninin fiyatı her geçen gün artmaya devam ediyor.

”Görenler bir daha bakıyor”

Tavuk ve horoz çiftini bin liraya sattığını ifade eden Çınaroğlu, “Sahibi zengin eden tavuk diye boşuna dememişler. Sadece bir merak ile başladık bu işe şimdilerde 40 tavuk ve horozum var. Gerçekten büyülü varlıklar. Görünüşleri dolayısıyla, günümüzün en Moda tavuğu Ayam Cemani. Büyülü bir görünüşleri var. Güneş ışığının altındayken, kapkara tüylerinin arasında mor ve yeşil yansımalar göze çarpıyor. Onlara bakında gerçekten büyüleniyorsunuz. Horozu ile ünlü Denizli’mizde bu tür bir girişimde bulunmak çok özel bir durum. Siyah tavukları görenler bir daha bakıyor” dedi.

 

Yorumlar
  1. salih dedi ki:

    bu iş emek ister sevgi ister sevgı olmasa zaten yapılmaz facebbok adresım salih çınaroglu sus tavugu hakında yardımcı olurum