enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4768
EURO
34,9560
ALTIN
2.436,58
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Doğa Tutkunları Emencik Kanyonu’nda

Doğa Tutkunları Emencik Kanyonu’nda
24.07.2017
A+
A-

Çameli İlçesi’nde Emecik ve Cevizli Mahalleleri arasında bulunan Gavur Deliği Kanyonu, doğa tutkunlarının ilgi odağı oldu. 14 kilometre uzunluğu olan, içinde çok sayıda küçük şelale ile 16 metre yüksekliğinde büyük bir şelale bulunan Gavur Deliği Kanyonu, her hafta sonu doğa tutkunlarını ağırlıyor.

Emencik Kanyonu

Emencik Kanyonu

Çameli Yürüyüş Grubu ( Çamyür ) ,Doğaden Denizli Doğa Yürüyüş Spor Kulubü Derneği ve Fethiye Mortırnaklar Kulubünden gelen grup,Çameli Kaymakamı Onur Özaydın,Akay Dağcılıktan Abdülmelik Akkan ve Çameli Belediyesi Turizm Danışmanı İbrahim Putgül eşliğinde Emecik Kanyonu’nu gezen grup keyifli saatler geçirdiler.

”Kanyonun tanıtımı için çalışmalar yapıyoruz”

Turizm Danışmanı İbrahim Putgül;Kanyonun normal hızda 5 saatte gezilebildiğini söyleyen İbrahim Putgül, “Kanyonu gezenler dağların içinden çıkan buz gibi berrak sularının içerisinde hem serinliyor, hem de doğanın hazırladığı setleri suyla mücadele ederek aşarak, unutulmaz bir macera yaşıyorlar. Kanyon son yıllarda doğa tutkunlarının uğrak yeri haline geldi. Belediye olarak biz de kanyonun tanıtımı için çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Kafile Emecilk Kanyonun, dağların içinden çıkan buz gibi berrak sularının içerisinde gezerek unutulmaz bir macera yaşadılar.Çameli İlçesinin eşşiz doğasıyla bütünleşen Ormanları ve patika yollarından geçen katılımcılar doğanın bütünleşen doğanın yeni uyandığı kuş seslerin eşliğinde yürüyüş yapan Yürüyüş grupları emecik kanyonu ziyaret ettiler.

”Zorlu etaplar oluşturmak mümkün”

Katılımcılar, “ Denizli’nin ormanlarla kaplı yapısıyla doğaseverlerin uğrak noktalarından Çameli ilçesinde, eşsiz bir güzellikte olan bu güzellik karşısında hayran kaldık Gerçekten muhteşem bir manzaraya sahip .’’ Dağların ve Ormanların arasında geçerek yürüyüş yaptık. Ormanda çok sayıda ve farklı ağaç türleri gördük Köylerin içinden geçtik Doğa bir harika Köylerden geçerken çocukların bize sevgiyle el sallaması hoşumuza gitti Gökyüzü masmavi . Tur insana heyecan veriyor Denizli ve Fethiye’den gelen katılımcılar Kent koşuşturması, stres birikimi, betona yenik düşen dev anakent’in iç içe girmiş konutlarından bunalanların kaçış noktası, piknik bahçesi, doğa ve huzur sığınağı. Doğanın hayli bonkör davrandığı Batı Akdenizi’n Çameli’nin doğası ziyaretçilere pastoral bir ziyafet çekiyor. Köyler, mağaralar, Göller , dere, orman, piknik alanları, tarihi yapıları hep bir arada bulabileceğiniz eşsiz bir yer Çameli’de her tür bisiklet parkuru ve yürüyüş parkuru bulmak mümkün. Köy yolları arasında asfalt yollar, orman içi patika yollar, su kenarı toprak yollar gibi her türlü kolay ve zorlu etaplar oluşturmak mümkün dedi.

Yaklaşık 3 saatlik bir yürüyüş sonrası Kanyonun sonunda bulunan 30 metrelik şelalede hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.