enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Emekli öğretmenin akıllı masası seri üretime geçti

Emekli öğretmenin akıllı masası seri üretime geçti
23.10.2017
A+
A-

82 yaşındaki emekli öğretmen Hüseyin Kurucan, üzerinde iki ay çalışarak yaptığı ve ismini ‘akıllı masa’ koyduğu masanın seri üretimine geçti.

Yaptığı masaya marka tescili de yaptıran emekli öğretmen Kurucan’ın akıllı masalarını kullanıcılar çok sevdi. İlk partide üretilen 100 masa kısa sürede satıldı, şimdi ikinci parti üretimine başlandı. Denizli’de 28 yıl metal bölümü öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra 34 yıl önce sanayi sitesinde açtığı işyerinde kamp çadırı, taziye çadırı, kene savar çadır demirleri imalatını yapan Hüseyin Kurucan, yaz sezonunun bitip kışın çadır işlerinin durması üzerine arayışa geçti. Geçen yıl yaklaşık tasarımını yaptığı hidrolik sisteme sahip akıllı masaların marka tescilini alan Kurucan, bu yıl yaz sezonunun bitmesiyle birlikte akıllı masa üretimine geçti. Tekerlekli birinci sınıf MDF’den üretilen akıllı masalar hidrolik sistemine sahip. Kapalıyken 60 santimetreye 1 metre 20 santimetre uzunluğunda olan tek parmak hareketiyle açıldığında 1 metreye 20 santimetre genişlik ve boya ulaşıyor. İstenildiğinde sehpa olarak kullanılabilen akıllı masa üzerindeki hidrolik sayesinde yer sofrası olarak kullanılabilirken, ayarlanan yükseklikle 10 kişinin rahat yemek yiyebileceği masaya dönüşüyor. Katlanıldığında yerden tasarruf sağlayan masa evlerde de rahatlıkla kullanılabiliyor.

Üzerinde 2 ay çalıştı

Emekli olduktan sonra üretmeye devam ettiğini, kahve köşesine çekilmediğini anlatan Kurucan, “28 yıl öğretmenlik yaptım. Binlerce öğrenci yetiştirdim. Üniversite hayatımdan okul yıllarımdan elde ettiğim bilgi ve tecrübeleri kendi işyerimde 34 yıldır müşterilerimle paylaşıyorum. Çadır demirleri üzerinde çalışıyorum. Çadır işi de yaz aylarında oluyor. Kış aylarını boş geçirmek zorunda kalıyoruz. Boş durmayı istemedim. Kışında üretime devam etmek için akıllı masayı tasarladım. Tasarımıma marka tescili de yaptırdım” dedi.

İlk parti üretim yok sattı

Kendi tasarımı olan akıllı masalardan ilk etapta 100 adet ürettiğini ve kısa sürede satıldığını belirten Kurucan, “İlk parti masalar kısa sürede bitince ikinci parti üretime başladık. Akıllı masaları özellikle ev hanımları çok sevdi. Katlandığında yer kaplamayan masalar evlerde yer kalabalığı yapmıyor. Açıldığında da en az 10 kişinin rahat rahat yemek yemesine imkan sağlayan masalar, hidrolik koluyla kullanıcısına büyük kolaylık sağlıyor. Akıllı masayı biraz daha geliştirmek mümkün. Gelen siparişlere göre akıllı masaya biraz daha donanım yükleyebilirim. Akıllı masaları altı farklı renk seçeneğiyle üretiyorum” dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.