enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3655
EURO
34,9626
ALTIN
2.325,50
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Engelli Bireyleri Konu Alan Filmler

Engelli Bireyleri Konu Alan Filmler size hayatı tekrar sorgulatacak. Bu  filmleri izledikten sonra hayata bambaşka bir gözle baktığınızı, engelin aslında aşılabilecek bir dayatma olduğunu fark edeceksiniz. İyi Seyirler

Engelli Bireyleri Konu Alan Filmler
A+
A-

Engelli bireyleri konu alan filmleri izlerken bazen gülüp bazen ağlayacaksınız ama düşündüğünüz ve hissettiğiniz şeyler hep aynı olacak;

“Hepimiz birer engelli adayıyız.”

Film Önerileri İçin burayı tıklayınız.

Benim Dünyam-IMDb-7.5

Çok küçük yaşta geçirdiği bir hastalık yüzünden hem görme, hem duyma yetisini kaybeden Ela’nın ve hayatının tamamını onu eğitmeye adayan öğretmeni Mahir’in hayatını Anlatıyor.

Babası tarafından hastaneye yatırılacak kadar kötü davranılan, odalara kapatılan bir kızken, öğretmeni sayesinde üniversiteye uzanan başarılarla ve zorluklarla dolu bu hayatı izlerken içiniz burkulacak.

Başrollerinde Beren Saat, Uğur Yücel ve Ayça Bingöl’ün bulunduğu film usta oyunculuklarla da kendinden hayli bahsettirmişti. Aslında Black filminden uyarlanan bu filmi izlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Sol Ayağım-IMDb-7.9

Sol Ayağım, Christy Brown’ın kendi yaşam öyküsünü kaleme aldığı bir otobiyografik romandır aslında. Sonrasında sinemaya uyarlanmıştır.

Doğuştan beyin felci olarak dünyaya gelen Christy Brown, hiçbir zaman bedensel faaliyetlerini kontrol edemez. Sadece sol ayağıyla bütün işlerini görmeye çalışmaktadır. İlk başlarda belli başlar için kullanabiliyor olsa da resim de yapabildiğini de keşfeder.

Azimli olunca neler başarılabileceğini gösteren güzel yapıtlardan biridir.

Forrest Gump-IMDb-8.8

Kitabı beğenildiği için filme uyarlanan bu muhteşem hikayenin başrolünde, Yeşil Yol filminden de tanıdığımız Tom Hanks bulunuyor.

IQ seviyesi  diğer insanlara göre düşük olan Forrest’ın hayatı içindeki iyi niyetle devamlı değişir ve kendisine bambaşka kapılar açılır. Film bittikten sonra “Run Forrest Run” cümlesi sizin için de ayrı bir anlama sahip olacak. İzlenilmesi gereken filmlerin başında bulunan bu filmle en yakın zamanda tanışmalısınız.

Can Dostum-Imdb-8.5

Philippe adında zengin bir iş adamı, yamaç paraşütü yaparken talihsiz bir kaza geçirerek felç kalır. Driss ise hapishaneden yeni çıkmış işsiz bir adamdır. Normal şartlarda bu iki farklı hayata ve kültürel yapıya sahip insan biraraya gelemeyecekken yolları kesişir. Philipp, 7/24 kendi bakımını üstlensin diye Driss’i yardımcı olarak yanına alır. Bu iki farklı insan hayatın tadını beraber çıkarmaya başlarlar.

Black-IMDb-8.2

İşitme ve görme engelli bir kızın, ona tüm hayatını adayan öğretmeni sayesinde hayatının tamamıyla değişmesi konu edilmiştir. Ailesi tarafından dar kalıplara konmaya çalışılmasına karşın, öğretmeninin zengin bakışı onu hayata bağlar. Bir Hint filmi olan Black, Türk versiyonu olan Benim Dünyam filmine de ilham vermiştir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.