enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3655
EURO
34,9626
ALTIN
2.325,50
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Evdeki Malzemelerle Yapılabilecek Yüz Maskeleri

“Evdeki Malzemelerle Yapılabilecek 5 yüz Maskesi” sabah uyandığınız andan itibaren havadaki çeşitli kirlere maruz kalan cildinizi derinlemesine temizlemeye yardım edecek ip uçlarını sunuyor. Bu ihtiyacı gidermek için kişisel bakım marketlerinden edineceğiniz çeşitli maskeleri de kullanabilirsiniz. Ancak içerinde ne olduğunu bilmediğiniz karışımları yüzünüze kullanmak istemiyorsanız bu yazı tam size göre. Kendi evinizde deneyip sonuçlarını görebilirsiniz.

Evdeki Malzemelerle Yapılabilecek Yüz Maskeleri
A+
A-

Evdeki malzemelerle yapılabilecek yüz maskelerinin en güzel yanı doğal ürünlerle yapılıyor olmasıdır. İçine neyi nasıl ve ne kadar koymanız gerektiğini bilirsiniz. Ancak bunu yaparken dikkat etmeniz gereken başka şeyler vardır.

Uyarılar

♦Bütün maskeler temiz yüze uygulanmalıdır.

♦Yanma , kaşınma gibi etkilerle karşılaşırsanız maskeyi derhal yıkayın.

♦Alerjinizin olduğu gıdaları yüzünüze de sürmeyin.

♦Temiz yüzünüzü nemlendirmeyi unutmayın.

♦Bozulmuş ve tarihi geçmiş gıdaları yüzünüz sürmeyin.

Aydınlatıcı Maske

 

Tüm cilt tiplerinin uygulayabileceği bu maske parlak bir ten vadediyor.

Bir tane muzun yarısını çatalla ezip püre haline getirin. İçerisine bir yemek kaşığı bal ve yine bir yemek kaşığı gerçek portakal suyu ekleyin. Hepsini iyice karıştırdıktan sonra temiz cildinize sürüp 15 dakika bekletin. Ardından ılık suyla yıkayıp cildinize uygun nemlendiriciyi uygulayın.

Tahıllı Maske

Yulaf ve protein ile beslenmek bize nasıl yarar sağlıyorsa aynı şekilde direkt yüzümüze uyguladığımızda da etkisini hemen görebiliyoruz.

Bir yumurtayı kırıp sarısını ayrı bir kaba alın, içerisine doğal olmasına dikkat ederek bir yemek kaşığı bal ve bir yemek kaşığı zeytin yağını koyup iyice karıştırın. Bu karışıma 2 yemek kaşığı da yulaf ekleyip tekrar karıştırın. Elde ettiğiniz maskeyi yüzünüze sürüp 15 dakika bekleyin ardından ılık suyla yıkayıp cilt tipinize uygun nemlendiriciyle dinlendirin.

Yumurta Beyazı Maskesi

Yüzünüzdeki gözenekleri kirlerinden arındırıp derinlemesine temizlemek için yumurta beyazı maskesini deneyin. Yumurtanın beyazını bir kaba alın iyice çırpın. Sonrasında yüzünüze kağıt havlu koyun ve yumurtayı fırça yardımıyla kağıt havlunun üzerine sürün. Kuruyana kadar bekleyin, ardından maskeyi soyun. Yüzünüzü ılık suyla yıkayın.

Patatesli Maske

Sivilcelerden yana dertliyseniz ve cilt tonunuzun rengini biraz olsun açmak istiyorsanız bu maske tam size göre.

Kaynattığınız orta boyuttaki patatesi ılık-soğuk arasındayken çatal yardımıyla ezin. 2 çay kaşığı süt, 1 çay kaşığı badem yağı ekleyin. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze sürüp 15 dakika bekletin. Ilık suyla yıkayıp bir havlu yardımıyla hafifçe nemini alın.

Ballı-Tarçınlı Maske

Yüzünüzde akne izleri varsa ve pütürlü olmasından şikayetçiyseniz bu maske tam size göre.

İki çorba kaşığı bal ile 1 tatlı kaşığı toz tarçını bir kapta iyice karıştırıp temiz yüzünüze sürün. 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla iyice yıkayıp havluyla hafifçe kurulayın.

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.