enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5531
EURO
34,8789
ALTIN
2.433,96
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
29°C

Hafize Kurban davasında, tanıkların aldatma iddiaları ve çelişkili ifadeleri dikkat çekti

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, boşanma aşamasında olduğu eşi Hafize Kurban’ı (23) ‘Tasarlayarak eşi kasten öldürme’ suçundan hakkında dava açılan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenilen Uğur Kurban’ın (24), dördüncü duruşması görüldü.

Hafize Kurban davasında, tanıkların aldatma iddiaları ve çelişkili ifadeleri dikkat çekti
13.03.2020
A+
A-

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde boşanma aşamasında olduğu 2 çocuk annesi eşi Hafize Kurban’ı sokak ortasında bıçakla yaralayıp ölümüne neden olan Uğur Kurban’ın Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dördüncü duruşması görüldü. Duruşmada Uğur Kurban’ın arkadaşı Halil Solak ve onun eşi Ümmü Solak dinlendi.

“Eşime iftira attı ancak arkadaşlığımı sürdürdüm”

Halil Solak ifadesinde “Olaydan 1 saat önce Uğur Kurban ile telefonda görüştük. Uğur bana “Yapamayacağın boşanacağım” dedi. Ben de “Benim bildiklerim var, sana anlatmak istiyorum” dedim. Benim eşim Hafize Kurban’ın evine misafirliğe gittiğinde yaşadıklarını bana anlatmıştı bunları Uğur’a anlattım. Uğura “Eşim, Habibe Balık ile Hafize’nin evinde görüşmüş. Hafize’nin seni aldattığı kişiyi merdiven boşluğundan çıkardığına şahit olmuş. Hatta o esnada Habibe de varmış o erkek şahsa “Sen benim kardeşimin evinde ne yapıyorsun” demiş” dedim.” ifadelerini kullandı.

Neden 3 sene önce söylemedi?

Yaşanan bu olayın 3 sene önce olduğunu, eşi Ümmü Solak’ın kendisine aktardığını belirten Halil Solak’a hakim, o zamanlar neden söylemediğini sorduğunda Halil Solak “O zamanlar söylemememin sebebi, evlilik hallerinin çok iyi olmasıydı. Daha önceden boşanma aşamasında olduklarını bilmiyordum. Hafize eşine erkek şahısla muhabbetini keseceğini söylemiş. Ben de kimsenin yuvasını yıkmak istemedim. Hatta eşimin şahit olduğu olayda Hafize Kurban suçu eşimin üzerine atmaya çalışmış. Eşim bana bunu daha sonradan söyledi ancak ben de gidip Uğur Kurban’a söylemedim. Aramızda bu konuyla ilgili bir husumet olmadı Uğur Kurban ile arkadaşlığımı devam ettirdim” dedi.

Tanık ifadesindeki çelişkiler avukatları şüphelendirdi, avukatlar itiraz etti
Halil Solak’ın ardından dinlenen Ümmü Solak ise ifadesinde “Hafize Kurban’ın evine üç yıl kadar önce oturmak için gittim. Ablası ve kardeşinin de geleceğini söylemişti. Eve gidince oturma odasına geçtim. Çay koymak için Hafize mutfağa geçti. Hafize’nin mutfağa geçmesinin ardından koridordan gelen sesleri duydum ve dışarı çıktım. Dışarı çıkınca tartışma yaşanıyordu. Habibe Balık ve bir erkek şahıs vardı. Merdiven boşluğundalardı. Habibe sert bir şekilde “Ablamın evinde ne işin var” dedi. Erkek şahıs ile Habibe arasında itişme oldu. Habibe erkek şansı engellemeye çalıştı ama erkek şahıs gitti. Ben Habibe ve Hafize içeri girdik. O sırada Hafize suçu bana atmaya çalıştı. Habibe’ye erkek şansın benim arkadaşım olduğunu söyledi. Ben de alakam olmadığını söyledim. Üçümüz oturmaya devam ettik. Üçümüz birlikteyken Hafize erkeğin kendi arkadaşı olduğunu itiraf etti. Habibe de “O zaman boşansaydın madem, kocanın sevmiyorsun, ne diye evlisin” dedi. Sonra Hacer Balık da geldi. Hacer de Hafize’ye “Neden böyle bir şey yapıyorsun” diye sordu. Hafize “Uğur’la tartıştık, bana soğuk davrandı” dedi. Erkek şahsın ona yakın davrandığını söyledi. Hafize “Fotoğraflarımız vardı, onları silmek ve ilişkimizi bitirmek için çağırdım” dedi. Hafize böyle dediği için Hafize ile olan arkadaşlığımı sürdürdüm. Bu olayı yaşadıktan 2-3 ay sonra, olayı eşime anlattım” dedi.

İfadelerin dinlenmesinin ardından maktul Hafize Kurban’ın ailesinin avukatı Hafize Kurban’ın erkek şahıs evde olduğu halde Ümmü Solak ve kız kardeşlerini çağırmayacağını belirterek, dinlenen tanıkların çelişkili ifadelerine dikkat çekti. Tanıkların ifadelerinin dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti duruşmayı 10 Nisan 2020 11:00 tarihine erteledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.