enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Açık
27°C

Kuzu Göbeği’nin Fayfası Saymakla Bitmiyor, Fiyatı Altınla Yarışıyor

Kuzu Göbeği’nin Fayfası Saymakla Bitmiyor, Fiyatı Altınla Yarışıyor
20.03.2018
A+
A-

Bahar aylarının gelmeye başlanması ile kuzu göbeği toplama işlemleri de başladı. Denizli’de kırsal kesimlerde ormanlık alanlarda toplanan kuzu göbeği’nin faydaları saymakla bitmezken, fiyatı ise altın ile yarışıyor.

Denizli’nin kırsal kesimlerinde bahar aylarının gelmesi ile toplanmaya başlayan kuzu göbeği Denizlili vatandaşlar için hem vakit geçirmek hem de satıp paraya çevirmek için fırsat yarattı.

1 Kilogramının Fiyatı…

Mart ve Nisan aylarında çalı diplerinden topnana kuzu göbeğinin yaş halinin kilosu 40 ila 80 lira arasında değişirken, bir kilogram kuru kuzugöbeğinin fiyatı ise 150 TL ile 300 TL arasında değişiyor. Hafta sonlarını doğa ile içi içe geçirmek isteyenlerin çıktıkları doğa gezileri ve pikniklerde topladıkları kuzu göbeği satışı da vatandaşlara ek gelir sağlıyor. Tabi her iş gibi bunun da incelikleri var ve belli bir tecrübe istiyor.

Kuzu Göbeğinin Faydaları

Türkiye’de tüketimi henüz yaygın olmasa da Fransız mutfağının vazgeçilmezi olarak tanımlanıyor. Kuzu göbeği mantarı kan yapıcı özelliğiyle biliniyor. Zihnin iyi çalışmasını sağlıyor. Vücudun direncini arttırıyor ve dinç kalmasını sağlıyor. Protein değeri oldukça yüksek bir mantar olan kuzu göbeğinin kansere karşı etkili olduğu biliniyor. Kuzugöbeği mantarı kan yapıcı özelliğiyle biliniyor. Kansızlık yani anemi rahatsızlığına da büyük fayda sağlar. Ayrıca bağırsak ve mide rahatsızlıklarına da iyi geliyor. Hastalıkların iyileştirilmesinde sık sık kullanılan mantar; B1, B2 ve C vitaminleri ile yüksek oranda kalsiyum, sodyum ve potasyum gibi mineraller içeriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.