enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3298
EURO
35,0568
ALTIN
2.285,05
BIST
8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Mert Can’ın hedefi üniversite

Mert Can’ın hedefi üniversite
23.06.2017
A+
A-

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın ziyaret ettiği doğuştan spastik engelli Mert Can Demir okuma azmi ile Açık Öğretime yazılarak ortaokulu bitirdi, şimdi ise lise eğitimini devam ettiriyor. Hedefi ise üniversite mezunu olup çalışmak, kendi parasını kazanmak.

Ahmet Necati Özbaş Mert Can'ı ziyaret etti

Ahmet Necati Özbaş

Başkan ziyaretlerine devam ediyor

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Ramazan ayı boyunca her gün bir aileyi evinde ziyaret ederek iftarını yapıyor. Ailelerin sorunlarını ve taleplerini alan Başkan Özbaş, sorunları anından çözüme kavuşturuyor.

Sarayköy’ün Trafo Mahallesi’nde oturan Demir ailesini ziyaret eden Başkan Özbaş ve eşi Esin Özbaş, ev sahipleri Mehmet Ali Demir(53), Fatma Demir(42), Mehmet Can Demir(26) ve spastik engelli olan 21 yaşındaki Mert Can Demir ile iftarını açtı.

Başkan Özbaş, Ramazan ayı boyunca iftarını hiç kaçırmayan doğuştan spastik engelli Mert Can Demir ile gün boyu sohbet etti. Başkan Özbaş’a her gün neler yaptığını anlatan Demir, okumayı çok sevdiğini söyledi. Demir, “Açık Öğretim’den ortaokulu bitirdim. Şimdi ise lise eğitimimi devam ettiriyorum. Hedefim üniversiteyi kazanarak eğitimimi en üst düzeye çıkarmak, çalışmak kendi paramı kazanmak” dedi.

Ahmet Necati Özbaş Mert Can'ı ziyaret etti

Ahmet Necati Özbaş

”Oğlum sınava 3 gözlemci ile giriyor”

Anne Fatma Demir oğlunun sınavlara üç gözlemci ile girdiğini belirterek, “ Oğlum sınava girerken 3 gözlemci ile birlikte giriyor. Bir gözlemci soruları okuyor, diğeri işaretliyor bir diğeri ise gözlem yapıyor.  Mert Can 6. Sınıftayken yaşı büyük olduğu için okuldan ayrılmak zorunda kaldı. Okuldan ayrılış Mert Can’ı çok üzdü, çok yıktı. Çünkü arkadaşlarını okulunu çok seviyordu. Okulunda arkadaşları Mert Can’ın üzerine titriyordu. Mert Can okumayı bırakmadı. Açık öğretime yazılarak ortaokul diplomasını aldı. Şimdi lise eğitimi alıyor. İnşallah hedefindeki üniversiteyi de kazanacak benim oğlum. İnanıyorum” diye konuştu.

Mert Can’ın azmi karşısında büyük gurur duyduğunu ve birçok engelli vatandaşa umut olacağını ifade eden Başkan Özbaş, “ Ramazan ayı boyunca her gün bir ailemiz ile iftarımızı açıyoruz ve her evde ayrı bir hayat hikayesi ile karşılaşıyoruz.  Hayata karşı büyük bir azim sergileyen Mert Can kardeşim ise o güzel hayat hikayelerin birini temsil ediyor artık. Spastik engelli oluşunu hayatına dahil etmemiş, azimle okumaya devam etmiş. Mert Can kardeşimi kutlarım. Hayatında başarılar dilerken asla onu yalnız bırakmayacağımızı da sözlerime eklemek istiyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.