enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3285
EURO
35,0893
ALTIN
2.297,14
BIST
9.041,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C

Polis kimlik kontrolü yaptı Yaşlılar çareyi kaçmakta buldu!

Denizli’de 65 yaş üstü yaşlıların sokağa çıkma yasağı nedeniyle semt pazarlarında kimlik kontrolü yapan polis, yaşlıları uyarıp evlerine geri gönderdi. 65 yaş üstü bazı vatandaşlar ise polisi görünce kimlik göstermeden kaçtı.

Polis kimlik kontrolü yaptı Yaşlılar çareyi kaçmakta buldu!
22.03.2020
A+
A-

Kentte korona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının dün açıkladığı ’65 yaş ve üstü yaşlıların sokağa çıkma yasağı’ uygulanmaya başlandı. Polis ve zabıta ekipleri yasağın eksiksiz uygulanması için yoğun çaba gösterirken, bazı yaşlı vatandaşların yasağı dikkate almayarak sokağa çıkıp gezmeleri, hatta banklarda oturmaları dikkatlerden kaçmadı. Güvenlik önlemlerini üst düzeyde tutan ekipler, ‘155 Polis İmdat’ hattına gelen yaşlı vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması taleplerinin karşılanması için de yoğun çaba sarf etti. Ekipler, sokaklarda buldukları yaşlı vatandaşları dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulunduktan sonra evlerine geri götürdü.

Pazarda polis kimlik kontrolü yaptı

Polis ekipleri sokak ve meydanlarda yaptıkları yaşlı vatandaş denetimlerini semt pazarlarında da sürdürdü. Ekipler semt pazarları girişinde kimlik yaşlarından şüphelendikleri şahısların kimliklerini alarak yaşlarını kontrol etti. Yaşları 65 ve üzerinde olanları pazara sokmayan ekipler, vatandaşları sokaklara çıkmamaları konusunda uyardıktan sonra evlerine geri gönderdi. Bazı 65 yaş üstü vatandaşlar ise yapılan kimlik kontrolleri sırasında önce birkaç eşya alınacağını söyleyerek içeriye girmek için şansını denedi. Kimisi ise kimlik göstermemek için çareyi kaçmakta buldu.

DOĞRU BİR UYGULAMA

Pazara anne babasının ihtiyaçlarını karşılamak için gelen Kamil Çaklı, “Doğru bir uygulama, çünkü virüs hızla yayılıyor. Şu anda bende kendi anne babamın eşyalarını aldım götürüyorum. Evden çıkartmadım, herkesin de uyması lazım. Güzel bir uygulama” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.