enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5346
EURO
34,9863
ALTIN
2.440,42
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

TÜRKİYE’NİN EN İLGİNÇ BOŞANMA HİKAYESİ

TÜRKİYE’NİN EN İLGİNÇ BOŞANMA HİKAYESİ
31.05.2018
A+
A-

Ülkemizde son dönemde boşanma davaları oldukça arttı. Fakat bu sefer ki boşanma gerekçesi, duyan herkesi şok edecek cinsten.  Veteriner hekim olan eş, önce hayvanları, sonra diplomayı bahane edip boşanmak istedi. 8 yıllık evliliği sonrası aldığı haberle şok olan Seçil Dedeoğlu ve avukatı  Seçil Akçan bu ilginç olayı aynahaber.net ‘e değerlendirdi.

Denizlili olan 45 yaşındaki Seçil Dedeoğlu, 2007 yılının Ağustos ayında Veteriner Hekim O.A. ile tanışarak 3 ay içinde evlenme kararı aldı. 2010 yılında O.A’nın tayini çıkınca Edirne’ye yerleştiler. Çocukları olmayan çift bir süre tedavi gördü. Bu süre içerisinde evde yalnız kaldığı ve Edirnede kimseyi tanımadığı için Seçil D. Bunalıma girerek duvarlarla konuşacak hale geldi. Bu yalnızlığı bir nebze de olsa gidermeye çalışan eşi O.A. eve önce bir köpek yavrusu getirdi. Bir yıl sonra ise bir kedi yavrusuyla eve geldi. Bu yavrular artık onların çocukları gibi oldu ve birlikte yaşamaya başladılar. Evlerinin bahçeli olması nedeniyle kediler dışarı çıktı ve üremelerinin önüne geçemediler. 8 yıl süren evliliğin ardından eş O.A. bu durumdan eşini sorumlu tuttu ve evi temizlemediği gerekçesi ile eşinden boşanmak istediğini söyleyerek 2015 yılında karşılıklı davalar açıldı.

DİPLOMASI YOK DİYE BOŞANMAK İSTEDİ

Seçil Dedeoğu, Mahkeme tarafından kendisine gelen evrakları görünce ikinci şoku yaşadı. Eşi, boşanma dilekçesinde Seçil Dedeoğlu’nun üniversite mezunu olmamasını ve bu gerekçe ile birlikte daha fazla hayat sürdüremeyeceklerini belirtti.

Seçil Dedeoğlu’nun Ayna Haber’e verdiği röportajda, eşin iddialarını reddederek, bu şekilde olmadığına dair açıklamalarda bulundu. Dedeoğlu, “Eşim bir veteriner. Hayvanları da çok sever. Hatta kendisinin evde kedi ve köpeklerimizle çekilmiş, onlarla uyurken fotoğrafları var. Eve onları getirende kendisiydi” dedi.

Kendisine gelen mahkeme evrağı ile ikinci bir şok yaşadığını belirten Dedeoğlu, “Erzurum Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Fakültesi’ne 1990 yılında kayıt yaptırdım. Okulum uzadı ve 2006 yılında kayıt zamanını kaçırdığım için okuldan kaydım silindi. Kendisi tanıştığımız zaman bunları biliyordu. Fakat bunları bilmediğini ve benim yalan söylediğimi iddia etti” dedi.

AVUKAT DA DURUMA ŞAŞIRDI

Seçil Dedeoğlu’nun avukatı Seçil Akçan, dava dosyasını gördüğünde çok şarşırdığını belirtti. Akçan, “Müvekkilimin davası eşi hem veteriner hekim hemde hayvan beslemesine karşı çıkan yapıda. İkinci durum ise tam anlamı ile traji komik. Müvekkilimle karşı davacı eşi 8 yıldır evliler ve üniversite diplomsı olmadığını söyleyerek boşanma davasına bu iddiaları da yerleştirmiş. Üniversite diploması ile insanlar hayatlarını devam ettirmiyor ya da geçinip anlaşmaları bir üniversite diplomasına bağlı olmuyor. Biz hukuk mücadelemize devam ediyoruz. Şu anda dosyamız istinafta. İnşallah yargıtaydan yeni bir kararla dönmüş oluruz” dedi.

HABER: AYHAN ÇİMENDAĞ/ NURHAYAT ERTAN (aynahaber.net)

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.