enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6002
EURO
34,7940
ALTIN
2.410,15
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
34°C
Denizli
34°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
29°C

Yeterli Süt Tüketmiyormuyuz?

Yeterli Süt Tüketmiyormuyuz?
20.05.2018
A+
A-

Denizli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Münir Altınbaş, Türkiye’nin Dünya’da süt üretiminde 10. olmasına rağmen yeterli süt tüketilmediğini söyledi.

Dünya Süt Günü nedeniyle açıklama yapan Altınbaş,  Sevgili Denizli’li hemşerilerim ve değerli süt üreticilerim her zaman sağlık için süt içmenin öneminin vurgulandığı süt üretiminin ve tüketiminin artmasına yönelik olarak her sene 21 Mayıs da kutlanan Dünya Süt Gününü kutlarım; içinde bulunduğumuz Mübarek Ramazan Ayının sizlere hayırlar getirmesini temenni ederim. Süt üretiminde dünyada ilk 10 ülkeden biri olan ülkemiz. Maalesef tüketim konusunda aynı başarıyı göstermemektedir. Avrupa ülkeleri neredeyse Türkiye’nin dört katı kadar süt tüketmekte olup; Estonya, İrlanda, Finlandiya, İngiltere ve İzlanda’da kişi başına içme sütü miktarı yıllık 100 litrenin üzerinde. Bu rakam İspanya’da 80 litre Fransa’da 50 litre ve İtalya’da 43 litre düzeyindeyken Türkiye’de bu rakam kişi başına yıllık 25 litredir” dedi.

Sağlıklı nesiller için süt tüketiminin önemine dikkat çeken Altınbaş, “Değerli Denizlililer süt beslenme değerinin yüksekliği yanında; vücut fonksiyonlarını düzenler, vücudun gelişmesini sağlar, kemik ve diş oluşumunda önemli görevler alır, zihinsel gelişimde önemli rol oynar. İnsan yaşamında önemli yeri olan sütün yeterli miktarda tüketilmediği durumlarda başta kalsiyum eksikliği olmak üzere birçok besin ögesinin yetersizliği görülebilmektedir. Bu durum birçok sağlık probleminin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.Faydalarını saymakla bitiremediğimiz bu gıdayı tüketerek ve tükettirerek zihinsel ve fiziksel gelişimini tamamlamış daha sağlıklı ve daha güçlü nesiller yetiştirmek mümkün olacaktır.   Sağlıklı toplumlar, sağlıklı nesiller ve mutlu hayatlar için İftarda ve sahurda süt için Dünya Süt Gününüz kutlu olsun” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.