enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5484
EURO
34,8615
ALTIN
2.430,97
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
26°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C

Yazarlar Köşesinin Konuğu; Safiye Samyeli

Yazarlar Köşesinin Konuğu; Safiye Samyeli
A+
A-

Egeyön Tv ve Denizli Dedahaber olarak her hafta başka bir Denizlili yazarı konuk aldığımız ‘Yazarlar Köşesi’ programında bu hafta Safiye Samyeli konuğumuz oldu.

Yazarlar Köşesinin Konuğu Safiye Samyeli

Safiye Samyeli

Yazarla Köşesi bu hafta şiir kitapları,besteleri ve birçok sosyal sorumluluk projesi ile Denizli’nin önemli sanatçılarından biri olan Safiye Samyeli’ni ağırladı.

Safiye Samyeli Afyonkarahisar Sinanpaşa’nın Serban Kasabası’nda dğan Safiye Samyeli 3 yaşından bu yana Denizli’de yaşıyor. Tekstil Sektöründe çalışan Safiye Hanım 3 erkek evlada sahip.

13 Yaşında Yazmaya Başladı

Safiye Samyeli 13 yaşında başladığı şiirlerine bugünde devam ediyor. Sanatın içinde başarıya sahip olan Safiye Samyeli aynı zamanda Denizli Yaren Sanat Kültür Turizm Derneği’nin kurucu başkanı.Edebiyat sitelerinde aktif yönetici olarak çalışıyor.

Yaptıklarının Ödülünü Almış

Safiye Samyeli sanat ve sosyal sorumluluk projelerinde ortaya koyduğu işler ile büyük takdir ve ödül almış durumda. 16. Hikmet Okyar Şiir Yarışması Türkiye Birinciliği, Kocaeli Türk Ocakları ”Hocalı Soykırımı” Şiir yarışması Türkiye 2’nciliği, Şiir Rüzgarı Yarışması Türkiye 3’ncülüğü gibi birçok başarısı bulunan Safiye Samyeli bu başarılarla Türkiye’de önemli şairlerin arasına girdi.

Safiye Samyeli Kendini Anlattı

Safiye Samyeli içind 35 yıldır sönmeyen bir ateş olduğunu belirti. Samyeli;” Ben bu kadar ödüle sahip olmuş bir insan olarak, kız doğmanın suç olduğu bir dönemde doğdum. Bir okul diplomasına sahip olamadım. İçimde okuyamadığı için buruk bir kız çocuğu oluştu. O küçük kız çocuğunun o yıllara dayanan yüreğinin feryadı, o yıllardan beni bugünlere getiren en önemli şey oldu.” dedi.

3 Tane Şiir Kitabı

Safiye Samyeli’nin 3 şiir kitabı bulunuyor.

Bunlardan ilki Aşkın Rüzgarı. Samyeli Aşkın Rüzgarını kendisinin gözbebeği olarak tanımlıyor. 6 ayda bin adet satılan kitap için 2’nci baskı istendi. Ancak Safiye Samyeli izin vermedi. İlk kitabı olduğu için özel kalmasını istediğini belirtti. Aşkın Rüzgarı’nda tam 164 şiir var.

Safiye Samyeli’nin ikinci Kitabı Hazan Gülü Lel-i Fer oldu. Samyeli Leyl-i Fer’i şu şekilde açıkladı;”Bu kitabın hikayesi biraz hazin bir hikaye. Leyl gece, Fer’de ışık demek. Benim ortanca oğlumun çocukluk aşkından doğan bir kitap. Kitaba adını veren kızımız 21 yaşında kan kanserinden vefat etti”dedi.

Son Şiir kitabı ise Yetim Sevda olan Safiye Samyeli kitabını şöyle anlattı;”Kitaptaki fotoğrağ tasarımları tamamen bana aittir. Bu kitapta vuslata giden aşkı anlattım” dedi.

Aynı Zamanda Sosyal Sorumluluk Projeleri Yürütüyor

Safiye Samyeli okutulmayan kız çocuklarının eğitim almaları için sosyal sorumluluk projelerine imza atıyor. Samyeli projesini anlattı;”Yaklaşık 4 yıl kadar önce Denizli Büyükşehir Belediyesi arkadaşlarka gittik. Bana Kent Konseyi Şairler Grubu kurulursa ne yapmayı istersin diye sordular. Bende toplum baskısı yüzünden şiirlerini yazan ama çıkartamayan kişilere ön ayak olmak istiyorum dedim. Bu insanlarla okutulmayan kız çocuklarına yardımcı olmak istediğimi söyledim”dedi.

Safiye Samyeli Denizli Yaren Sanat Kültür Turizm Derneği olarak bir proje yürütüklerini belirtti. Projelerinin 2 aşamadan oluştuğunu belirten Samyeli ilk aşamasının ‘Al eline bir kalem bir şiir bir kitapta sen gönder”. Bu bölümün amacı gelecek olan şiirler ile uluslar arası bir antoloji oluşturmak. Ve bu antolojiyi halka dağıtarak halkı bilinçlendirmek olduğunu söyledi. Okutulmayan kız çocuklarına ailelerin bilinçlendirilerek bu şekilde hayata kazandırılacağını belirti.

Safiye Samyeli’nin konuk olduğu Yazarlar Köşesi’ni videodan izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.