enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4986
EURO
34,7282
ALTIN
2.494,67
BIST
9.501,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
29°C

Başkan Zolan, ‘Avdan Termik Santrali’ için ne dedi?

Başkan Zolan, ‘Avdan Termik Santrali’ için ne dedi?
14.05.2020
A+
A-

Avdan’a yapılmak istenen termik santralle ilgili tartışmalar sürerken, konunun 15 gün önce bakanlık düzeyinde gündeme geldiği ortaya çıktı. 30 Nisan günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bakanlık bürokratları ile telekonferans yöntemiyle yapılan toplantıda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas’ın Avdan Mahallesinde yapılmak istenen termik santralin de konuşulduğunu aktardı.

Deha TV’de yayınlanan ve 7 yerel radyo kanalından aynı anda aktarılan programa katılan Başkan Zolan, Avdan termik santrali ile ilgili de ilk yorumunu yaptı. Program yapımcısı Eylem Şimşek’in sorusu üzerine Zolan, iki kez bakanlığa yazı yazıldığını kentin hassasiyetlerinin aktarıldığını söyledi.

DİYALOGLARIMIZ SÜRÜYOR

Zolan, Bakan Kurum ile yapılan toplantıda da konunun gündeme geldiğini belirtirken, “Eski Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci Bey, Ak Parti Gurup Başkanvekilimiz Cahit Bey (Özkan), Milletvekillerimiz Şahin Tin, Ahmet Yıldız, Nilgün Ök ve Ak Parti İl Başkanımız Necip Filiz ve ben Büyükşehir Belediye başkanı olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Denizli’yle alakalı bu hassasiyeti, sıkıntıyı ve orada özel alanların olduğunu ilettik. Bu konuda yazmış olduğumuz yazı ve diyaloglarımızı sürdürüyoruz” dedi.

‘TEPKİLER GELMEDEN, BAKANLIK DÜZEYİNDE GÖRÜŞMELER YAPTIK’

 Daha bu konular gündeme gelmeden konuyu bakanlık düzeyine taşıdıklarını belirten Zolan, “Ülkemizin enerjiye ihtiyacı var. Enerjiye bağımlı olan bir ülkeyiz. Mutlaka enerji kaynaklarını da değerlendirmek gerekir. Bunu bir kenara koymamız lazım ama Tavas Avdan termik santrali konusu gündeme geldiğinde biz bugüne kadar her hangi bir şey söylemedik. Gündeme geldiğinde biz Büyükşehir Belediyesi olarak iki kez 27 ve 30 Nisanda ÇED ile ilgili görüşlerimizi bakanlığımıza ilettik. Bu noktadan sakıncaların, çekincelerimizin neler olduğunu ilettik. Buz bu yazıları yazalı 17-18 gün oldu, bu güne kadar dillendirmedik” dedi.

‘KAMUOYUNU BİLGİLENDİRECEĞİZ’

“Detaylı bir açıklama yapacağız” diyen Zolan devamla şunları söyledi:

“Bu işin takipçisiyiz. Vekillerimiz ve il başkanımızla daha detaylı bir açıklama yapacağız. Biz Büyükşehir olarak çekincelerimizi gönderdik, ayrıca bakanımızla da görüşüldü. Biz takipteyiz, hep beraber inşallah yakın bir tarihte kamuoyunu bilgilendireceğiz.

‘ÇEVRE DUYARLILIĞIMIZ BELLİDİR’

Bu konular çok hassas. Mesela Cumhurbaşkanımız bu konuda hassasiyetini gösterdi. 6-7 ay önce termik santrallere filtre takma noktasında sürenin uzatılmasıyla ilgili meclisten bir kanun çıkmıştı, bir süre vermişti. Cumhurbaşkanımız da santrallere filtre takılmaması süresindeki kanunu veto etmişti, kabul etmemişti. Filtrenin yapımı ve takımı bayağı zaman alan bir iş. Cumhurbaşkanımızın veto etmesi sonrasında birçok termik santral çalışamaz durumda. Şu anda çalışamıyor. Cumhurbaşkanımızın ve bizim çevreye duyarlılığımız bellidir. Biz Avdan üzerinde noktasal olarak tüm detaylarıyla, ÇED raporunda da tüm sayfaları teknik arkadaşlarımız tek tek inceledi biz de bir rapor oluşturduk. O raporu da bakanlığımıza da gönderdik. Bakanımızın da bu konuda dikkate alacağı yönünde olumlu düşüncelerimiz var”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.