enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3807
EURO
35,0595
ALTIN
2.326,54
BIST
9.116,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Başkan Zolan’dan Milli Mücadele Günü mesajı

Başkan Zolan’dan Milli Mücadele Günü mesajı
15.05.2020
A+
A-

15 Mayıs Milli Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bağımsızlık mücadelesi sırasında 15 Mayıs 1919’da İzmir’in, Yunan askerlerince işgaline karşı ilk direniş hareketinin Denizli’den başladığını belirtti. Müftü Ahmet Hulusi Efendi öncülüğündeki Denizli halkının, İzmir’in işgal edilmesinden 4 saat sonra Bayramyeri Meydanı’nda toplanarak asla bu topraklara düşman postalı değdirmek istemediklerini ve hangi şartlarda olursa olsun düşmana boyun eğmeyeceklerini tüm dünyaya ilan ettiğini ifade eden Başkan Zolan, Denizli’nin İstiklal Mücadelesi’nin ilk anından itibaren milli mücadeleye tam destek verdiğini kaydetti.

Başkan Zolan, “Ecdadımız, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkümüzün yanında sapasağlam, omuz omuza onun yanında yer almıştır. Denizli sancağı altında Balkanlar’da, Çanakkale’de, Filistin Cephesinde savaşan ecdadımız var. Vatan ve bayrak sevdası taşıyan ecdadımızın sayesinde bugünlere ulaştık. Bugün de 101 yıl önceki aynı ruh, aynı inanç ile ülkemizi, şehrimizi, her türlü değerlerimizi ve varlığımızı korumak için hep beraber mücadele ediyoruz. Bu büyük mücadele için atılan ilk adımlardan birinin ilimizde olması ise bizim için ayrı bir onur ve gururdur” dedi.

Milli Mücadele Günü coşkusunun 101  yıldır dinmeden devam ettiğini, bu kutlu günü unutturmadan gelecek nesillere aktarmayı sürdüreceklerini belirten Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Atalarımızın bize bıraktığı eşsiz vatanımızda onların aziz ruhlarını her zaman yad etmenin gururunu yaşıyoruz. Bu vesileyle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Müftü Ahmet Hulusi Efendi’ye, bu mücadelenin büyük kahramanlarına ve tüm şehitlerimize sonsuz şükran duyuyor ve yüce Mevla’dan rahmet diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.