enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3390
EURO
35,1195
ALTIN
2.238,65
BIST
8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
14°C
Denizli
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
15°C
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Çok Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
17°C

Büyükşehir Kovid-19 desteklerinde 7.000 esnafa ulaştı

Büyükşehir Kovid-19 desteklerinde 7.000 esnafa ulaştı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini durduran kent genelindeki 10.000 esnafa 1.500’er TL’lik hibe desteği vermeye yönelik müracaatlarını 28 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren almaya başladı. Denizli’nin 19 ilçesinden yapılan başvurular www.denizli.bel.tr’den sürerken, müracaatı onaylanan esnafa 1.500’er TL’lik destek ödemeleri de kısa süre içinde başladı. Bayan kuaför, berber, bilardo ve oyun salonları, çay bahçeleri, çay ocakları, düğün salonları, fotoğrafçılar, güzellik salonu, halı saha işletmeleri, hamam ve sauna, internet kafe ve işletmeleri, kafeler, kahvehaneler, kıraathaneler, lokantalar, lunaparklar, müzisyenler, okul kantin işletmecileri, restoranlar, spor salonları, tost ve ızgara salonu esnafı olmak üzere bugüne kadar yapılan müracaat sayısı ise 7.000’e ulaştı. Söz konusu işletmelerin müracaatlarının onaylanmasının ardından 1.500 TL desteği hesaplarına aktarılmaya devam ediyor.

Esnaf ve tüm ticari işletmelere yüzde 90 su indirimi

Denizli Büyükşehir Belediyesi 1.500 TL’lik karşılıksız hibe desteğinin yanında kent genelindeki tüm esnaf ve ticari işletmelerin Haziran- Temmuz- Ağustos-Eylül aylarında içme suyu ve atıksu ücretlerinde yüzde 90 oranında indirim yapıyor. Mevcut tarifeye göre yüzde 90 oranında yapılan indirim 4 ay boyunca geçerli olacak. Söz konusu dönemde “ticari” abonelerden (beher m3) 0-20 m³ için uygulanan su ücreti m³  başına 1 TL, Merkezefendi ve Pamukkale ilçe belediye sınırları içerisinde kalan “ticari” abonelerin atıksu ücreti m³ başına 0,50 TL diğer 17 ilçede ise atıksu bedeli m³  başına 0,35 TL olarak belirlendi.

Başkan Zolan: “Bu zor günleri birlikte atlatacağız”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaşanılan zorluklara bir nebze de olsa merhem olmak adına faaliyetlerini durduran esnafa yönelik desteklerinin sürdüğünü söyledi. “Bu zor günleri birlikte atlatacağız” diyen Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak geçen ay esnafımıza yönelik başlattığımız destek müracaatlarımız 7.000 sayısını buldu. Bunların büyük bir bölümünün hesaplarına 1.500’er TL yatırdık. Bunun yanında tüm esnafımız ve ticari işletmelerimizin Haziran- Temmuz- Ağustos-Eylül aylarında içme suyu ve atıksu ücretlerinde yüzde 90 oranında indirime gittik. Ben şimdiden tüm desteklerimizin esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu zor günleri inşallah dayanışma içerisinde, omuz omuza yine birlikte atlatacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.