enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3355
EURO
35,1757
ALTIN
2.247,22
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
14°C
Denizli
14°C
Yağmurlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
16°C
Cuma Çok Bulutlu
16°C
Cumartesi Açık
18°C

Büyükşehir Türk el sanatlarına sahip çıkmaya devam ediyor..”Geçmişin Altın İzleri”

Büyükşehir Türk el sanatlarına sahip çıkmaya devam ediyor..”Geçmişin Altın İzleri”

Denizli Büyükşehir Belediyesinin verdiği ücretsiz kurslarda eğitim gören 786 kursiyerin el emeği göz nuru 2 bin 637 eserinin yer aldığı 4. Karma Sergi, “Geçmişin Altın İzleri Geleneksel Türk El Sanatlarımızın Geçmişten Geleceğe Yolculuğu” adıyla beğeniye sunuldu. Türk el sanatlarının geçmişten geleceğe yolculuğunun anlatıldığı Geçmişin Altın İzleri adlı sergi Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde açıldı. Törene Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, İlçe belediye başkanları, meclis üyeleri, kursiyerler ve davetliler katıldı. Başkan Osman Zolan, rengarenk binlerce eserin sergilendiği program ile birlikte Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin cıvıl cıvıl olduğunu belirterek, “Merkezimizin yapılış amacından biri de buydu. Sergilerimizi burada yapmayı arzu etmiştik. Burada karma sergimizin ilkini gerçekleştiriyoruz ama Büyükşehir Belediyesi olarak bu sergimizi 4’ncü kez açıyoruz. Büyükşehirimiz çalışıyor, hanım kardeşlerimiz çalışıyor” dedi.

Pandemi nedeniyle kursiyer sayısı kısıtlı tutuldu

Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Kentimizin 7 farklı noktasında el sanatları ve becerileri kurs merkezi olarak hizmet veriyoruz. Pandemi koşulları çerçevesinde kursiyer sayımızı kısıtlı tutmak zorunda kaldık ve bu sene 800’e yakın kursiyerimiz oldu. İnşallah hep birlikte öğrenmeye, yeni eserler üretmeye, sanatla, kültürle el becerileriyle, kendi öz kültürümüzü unutturmamak üzere, geleceğe taşıma anlamında çalışma yapmaya devam edeceğiz. İyi ki varsınız, iyi ki davetimizi kabul edip kurslarımıza geldiniz. Böyle güzel bir ortamı ve eserlerinizi ortaya çıkardınız, sizlere çok teşekkür ediyorum. Bize görevimizi yapmanın mutluluğunu yaşattınız. Hepinizden Allah’ım razı olsun. İnşallah bir daha ki sergimizde pandemiden yavaş yavaş kopacağız. Hem kursiyerimiz, hem eserlerimiz artarak devam edecek.”

Başkan Zolan’dan hemşehrilerine davet

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 18 Haziran’a dek açık olacak sergiye tüm hemşehrilerini davet ederek, ” Tüm hemşehrilerimiz 18 Haziran’a kadar sergimizi ziyaret edebilecek. Vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’ne geldiklerinde, sanatla, kültürle, rengârenk güzelliklerle karşı karşıya gelecekler. Burası, kurslarda neler yapılabildiği, ‘Yapamam’ diyenlerin heveslendiği bir ortam olacak. Tüm hemşehrilerimi sergimizi görmeye davet ediyorum. Mutlaka zaman ayırsınlar, 1-2 saat burayı gezsinler. Sergimiz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Ök: “Başkanım siz de iyi ki varsınız”

Denizli Milletvekili Nilgün Ök ise, böylesi önemli bir serginin oluşmasında büyük pay sahibi olan Başkan Osman Zolan’a teşekkür etti. Milletvekili Ök, “Osman Başkanım kursiyerlerimize ‘İyi ki varsınız’ dedi. Ben de diyorum ki; ‘Başkanım siz de iyi ki varsınız.’ Bu eserlerin yapılması için gerekli şartları, ortamları ve kursları hazırladığınız için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Kadınların çok özel ve değerli eserleri ortaya koyduğuna dikkati çeken Ök, “Kursiyerlerimize emek veren öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum, hepsinin emeğine sağlık. Çok güzel ürünler ortaya çıkarmışsınız. Gerçekten çok değerli. İnşallah sizler de onları yaparken çok büyük haz, mutluluk hissetmişsinizdir. Ben de en kısa sürede bu kurslardan birine gitmek istiyorum” dedi.

Sergi 18 Haziran’a kadar açık

Konuşmaların ardından tarihi Nuzhet Sürücü Evi, Atalar Evleri, Yenişehir Seramik Atölyesi, Yenişehir El Sanatları ve El Becerileri Kurs Merkezi, Gerzele El Sanatları ve El Becerileri Kurs Merkezi, Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi ile Bağbaşı El Becerileri ve Kurs Merkezi olmak üzere toplam kentin 7 farklı noktasındaki kurs merkezlerine katılan 786 kursiyerin 2 bin 637 el emeği göz nuru eserinin yer aldığı sergi açıldı. Başkan Zolan ve beraberindekiler sergiyi gezerek katılımcılardan bilgi aldı. Sergi 18 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.