enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5521
EURO
34,7644
ALTIN
2.493,15
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
25°C
Denizli
25°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Büyükşehir’den 200 aileye 400 damızlık koç ve keçi

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal kalkınmaya da büyük önem veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, “Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Verimliliği Artırma” projesi kapsamında 200 aileye 2’şer adet olmak üzere toplamda 400 adet damızlık koç ve keçi hibe edecek.

Büyükşehir’den 200 aileye 400 damızlık koç ve keçi

Denizli’de belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal kalkınma konusunda da hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan vatandaşların sürülerinde verim ve kalitenin düşmesine engel olmak için önemli bir projeye daha imza attı. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Genel Toplantısı’nın 7’nci gündem maddesinde “Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliğinde Verimliliği Artırma” projesi görüşüldü. Oybirliği ile kabul edilen gündem maddesi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından 150 aileye 2’şer baş koçluk toklu ile 50 aileye de 2’şer baş tekelik çepiç verilmesi kararı alındı. Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayvancılık ile uğraşan ve gerekli şartları taşıyan aileleri destekleyeceği proje için Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile protokol imzalanacak.

Kırsal kalkınmaya destek olmaya devam edeceğiz

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, burada yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediyesinin tarım ve hayvancılığa destek olmaya devam edeceğini vurguladı. Başkan Zolan, “Projemizle 150 aileye 2’şer baş koçluk toklu, 50 aileye de 2’şer baş tekelik çepiç verilecektir. Bunlar damızlık şeklindedir ve küçükbaş hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza verilecektir. Nesillerin düzelmesi ve verimin artması amacıyla yapılacak olan çalışmalarımızı Tarım İl Müdürlüğümüzle koordinasyonlu olarak yapacağız. İnşallah Denizlimizde tarım ve hayvancılığa da katkı sağlamış oluruz. Çiftçilerimize destek verme konusunda güzel bir karar olacak. Kırsal kalkınmaya destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.