enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3764
EURO
34,9749
ALTIN
2.325,67
BIST
9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Büyükşehir’den çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesinin geleneksel hale getirdiği çölyak hastalarına glütensiz gıda desteği bu ramazan ayında da sürdü.

Büyükşehir’den çölyak hastalarına glutensiz gıda desteği

Denizli Büyükşehir Belediyesi uzun yıllar sürdürdüğü çölyak hastalarına glütensiz gıda destek programı artarak devam ediyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı çölyak hastaları için glütensiz gıda paketleri hazırlandı. Glütensiz gıda paketleri Denizli Büyükşehir Belediyesi İncilipınar Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nde çölyak hastası vatandaşlara teslim edildi. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Süleyman Akbulut, vatandaşlar ve yakınların katıldığı gıda dağıtımında konuşan Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Akbulut, Büyükşehir Belediyesinin her yıl ramazan ayında çölyak hastalarına yönelik verdiği gıda desteğinin bu yıl da artarak devam ettiğini belirterek, ihtiyaçlarının karşılanması ve bu hastalığa yönelik farkındalığın arttırılması konusunda katkılarından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

“Vatandaşlarımızın yanlarında olmaya devam edeceğiz”

Hemşehrilerinin sorunlarına çare olmak için her alanda gece gündüz çalışmaya devam ettikleri mesajını paylaşan Başkan Osman Zolan ise şunları kaydetti: “Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Çölyak hastası vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidermek için bu yıl da glütensiz gıda destek programımıza devam ettik. Çünkü glütensiz gıda temini normal gıdalara göre daha zor. Bizler sosyal belediyecilik anlayışı ile insanlarımızın mutluluğu için elimizden ne geliyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Özellikle ramazan ayında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması adına çölyak hastalarımıza özel gıda desteğinde bulunduk. Afiyet olsun.”

Çölyak hastalığı

Çölyak, bağışıklık sistemine bağlı sindirim sistemini ilgilendiren bir hastalık olup, hasta kişilerde buğday, arpa, yulaf, çavdar gibi tahılların içerisinde bulunan gluten isimli bir proteinin ince bağırsakta parçalanamamasından meydana gelen bir emilim bozukluğu hastalığıdır. Tedavisi ömür boyu glutensiz gıda diyettir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.