enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5702
EURO
34,9795
ALTIN
2.423,87
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Açık
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
28°C

Büyükşehir’den kanser farkındalık eğitimi

Sağlık alanında yaptığı yatırım ve eğitim çalışmalarıyla örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, çağımızın amansız hastalığı kansere yönelik farkındalık eğitimi düzenledi.

Büyükşehir’den kanser farkındalık eğitimi

Denizli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, çağımızın amansız hastalığı kanserin türlerinden olan meme, serviks ve kolon kanseri ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadın personele yönelik farkındalık eğitimi düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen eğitime Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Yelda Çetin, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Kanser Tarama Birim Sorumlusu Dr. Emel Dikbaş, Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadın personel ve davetliler katıldı. Dr. Emel Dikbaş, eğitimde kanserden korunmak amacıyla neler yapılması gerektiği, kanser çeşitleri, kanserin erken teşhisinin önemi üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Kanser Erken Teşhiş, Tarama Eğitim Merkezi, KETEM’in önemi hakkında konuşan Dr. Emel Dikbaş, farkındalık eğitimine katılan personele en yakın KETEM’e rutin aralıklarla kontrole gelmelerinin hayati bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Büyükşehir, farkındalık eğitimlerine önem veriyor

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Yelda Çetin ise, eğitim sonunda Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ve Dr. Emel Dikbaş’a teşekkür ederek, kanserin erken teşhisin önemi üzerine farkındalık oluşturduklarına inandığını belirtti. Hizmet içi farkındalık eğitimlerine ağırlık verdiklerine değinen Çetin, özellikle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bu eğitimi gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.