enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3764
EURO
34,9749
ALTIN
2.325,67
BIST
9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Büyükşehir’den sınav kaygısı semineri

Büyükşehir’den sınav kaygısı semineri
28.06.2018
A+
A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için hayata geçirdiği Eğitim İçin El Ele Projesi kapsamında, bu hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrenciler için sınav kaygısı semineri düzenlendi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Eğitim İçin El Ele Projesi kapsamında hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek öğrencilere yönelik sınav kaygısı semineri düzenledi. Kent Konseyi’nde düzenlenen programa, hafta sonu Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye girecek öğrenciler katıldı. Kişisel Gelişim Uzmanı Barış Balcı, seminerde gençlerin sınava daha enerji dolu bir şekilde girebilmeleri ve kendilerine olan güvenlerini artırabilmeleri için bilgiler paylaştıklarını belirtti. Sınavın kaygısının gençleri tedirgin edebildiğine işaret eden Balcı, “Bu da strese ve gerginliğe neden olabiliyor. Yıl içerisinde başarılı olsanız bile sınav esnasında yaşanılan stres ve sınav kaygısı sahip olduğunuz bilgiyi kullanmanıza engel olabiliyor” dedi.

Aile ile iletişim önemli

 Öğrencilerle karşılıklı diyaloglar kurarak, sınav kaygısının önüne geçebilmenin pratik yollarını üniversite öğrencisi adaylarıyla paylaşan Balcı, aileleri ile iletişimin sınav öncesi büyük önem arz ettiğini ifade etti. Barış Balcı, sınava girecek tüm öğrencilere sakin olmalarını ve sınavın insan hayatında olağanüstü bir durum olmadığını dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.