enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4211
EURO
34,4440
ALTIN
2.483,17
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Açık
21°C

Büyükşehir’in online spor hizmetine fizyoterapi de eklendi

Büyükşehir’in online spor hizmetine fizyoterapi de eklendi
15.04.2020
A+
A-

Koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evde kalan vatandaşların daha verimli ve kaliteli zaman geçirmesi için Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin “Evde Kal Evde Spor Var” sloganıyla başlattığı online spor hizmetinin yanında online fizyoterapi hizmeti de eklendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı işbirliğinde gerçekleştirilen pilates eğitimleri ile birlikte fizyoterapi uygulamalarının da video çekimleri yapılarak yayınlanıyor.

Fizyoterapist Fatma Nur İpeker tarafından verilen terapi Karahasanlı Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilirken, hastalık çeşitlerine göre de çekilen fizyoterapi videoları Denizli Büyükşehir Belediyesinin youtube ve sosyal medya hesaplarından (facebook, twitter ve instagram) paylaşılıyor.

VİDEOLAR HAZIRLANIYOR

Fizyoterapi uygulamalarının koronavirüs tedbirleri kapsamında evinde kalan vatandaşların daha sağlıklı, verimli ve kaliteli zaman geçirmelerinde önemli rol oynayacağını ifade eden Fizyoterapist Fatma Nur İpeker, bunun yanında söz konusu çalışmanın fizyoterapi tedavileri yarıda kalan vatandaşlar için de olduğunu söyledi. Çalışmayla hastalık çeşitlerine uygun programlar da oluşturduklarını belirten İpeker, her hasta grubuna uygun ayrı ayrı videolar çektiklerini belirtti. Fizyoterapist Fatma Nur İpeker, şöyle konuştu: “Burada temel olarak normalde yaptığımız terapiyi, rehabilitasyon programlarını ev düzeyine gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kalp, tansiyon, koah hastaları, kronik akciğer rahatsızlığı olanlar, yaşlı gruplarının evlerinde yapabilecekleri, gebelerimiz, çocuklarımız, kanser hastalarımız, bel boyun ağrısı olanlar ve fibromiyarji hastaları için ayrı ayrı videolar çekiyoruz” dedi.

“EVDE KALALIM, SAĞLIKLI KALALIM”

Evde kalanlara, aktif ve kendi bedenleri izin verdiği ölçüde hareketli kalmalarını öneren Fizyoterapist Fatma Nur İpeker, “Denizli Büyükşehir Belediyesi bizlerin evde kalmaları için çok güzel bir program başlattı. ‘Hepimiz evde kalalım, aktif ve sağlıklı kalalım’ sloganıyla hareket ediyoruz. Bol bol solunum egzersizleri yapalım. Herkesin kendine uygun egzersizler yapmasını istiyoruz. Vatandaşlarımızın vücutlarını zorlamadan kendi kapasitelerinde egzersiz yapmalarını öneriyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.