enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4856
EURO
34,9497
ALTIN
2.435,21
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Denizli’de Yayla Turizmi Canlanacak

Denizli’de Yayla Turizmi Canlanacak
06.11.2014
A+
A-
Denizli'de Yayla Turizmi canlandırılacak.

Denizli’de Yayla Turizmi canlandırılacak.

Denizi’de Yayla Turizmi’ni arttırmak için Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçireceği proje hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.

“Zeytin Yaylası Turizm’e Kazandırılıyor”

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin alternatif turizm kaynaklarını artırmak için hayata geçireceği, projesi’nin ilerleme toplantısı yapıldı.

Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor projesinin toplantısına Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı ve Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak 5 milyon 900 bin TL (KDV Dahil) bedelli ihale sonucunda çalışmaların hızla devam ettiği projeye GEKA tarafından 750 bin TL destek sağlandığı kaydedildi. Proje kapsamında, yaylanın doğal yapısına uygun olarak; tek kişilik ve aile tipi 30 adet bungalov, 10 adet yöresel ürün sergi-satış yeri, 3 adet büfe, 2 adet kır lokantası ve 1 adet kır kahvesi, bay-bayan ve engelli tuvaletleri ile yönetim binası yapımının gerçekleştirileceği ifade edildi.

Tüm alt ve üst yapı çalışmalarının devam ettiği bölgede yöresel satış alanları, kır lokantası, bungalovlar ve diğer yapıların iskeletlerinin tamamlanarak ahşap giydirmeleri için hazırlıkların son aşamaya geldiği belirtildi.

Alternatif Turizm Canlanacak

Toplantıda, proje kapsamında yapılması öngörülen “Genç Denizli” etkinliği için gereken hazırlıklar hakkında değerlendirmeler yapıldı. Proje ile hem yerli hem yabancı turistin bölgeye çekilmesi ile alternatif turizm türünün bütünleşmesi ve bölgenin doğal değerleriyle ilişkilendirilmesinin hedeflendiği kaydedildi. Ayrıca alanının doğal yapısını korumak suretiyle orman örtüsüne uygun şekilde çalışmaların yürütüldüğü belirtildi.

Proje alanına, yapımı devam eden teleferik ile çok kısa sürede ulaşımın mümkün olacağı ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.