enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3659
EURO
34,9545
ALTIN
2.325,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

“Gönlüllerimiz Engelli Olmasın”

“Gönlüllerimiz Engelli Olmasın”
04.12.2014
A+
A-

 Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle etkinlik düzenledi. Düzenlenen etkinlikte, sahneye çıkan engelliler performanslarıyla izleyenleri büyüledi.

 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda program düzenledi.

Etkinliğe  Denizli Vali Yardımcısı Cengiz Ata, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe’nin eşi Sultan Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ayten Bahtiyar, Denizli Engelliler Meclisi’nin örnek çalışmalara imza attığını söyledi. Bahtiyar bundan sonraki süreçte de farklı çalışmalar ile başarı çıtasını artıracaklarını ifade etti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altun ise, hizmetlerin en değerlisi, en yücesi ve en kutsalının insanlara yapılan olduğunu ifade etti. Altun, “Eğer bu hizmetler yoksul, fakir, kimsesiz,  yaşlı,  kadın ve engelliye yapılıyorsa bu daha büyük önem taşımaktadır. Önemli olan insana insanca değer vermektir” dedi.

Ayşen Zeybekçi

Şeyh Edebali’nin kültüründen gelen bir toplumuz

Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin Ege ve Türkiye’de yaptığı başarılı çalışmalar ile örnek teşkil ettiğini kaydetti. Değirmenci, “Bizler Türk milleti olarak ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ diyen Şeyh Edebali’nin kültüründen gelen bir toplumuz.  Biz insanlara engelli yada engelsiz diye hiç bir fiziki ayrım yapmadan hizmet ediyoruz. Biz gönüllerimiz kalplerimiz engelli olmasın diyoruz. Çağdaş devletlere baktığımızda engelli kardeşlerimizin toplum içerisinde, çalışma hayatında, kültürel hayatta, sosyal ve sportif faaliyetlerde ne kadar toplumun içerisindeyse ne kadar gözümüzün önünde ise çağdaş ülkenin göstergesi budur. Ülkemizde de hamdolsun son yıllarda Engelliler Yasasının çıkması ile 2010 yılındaki anayasa değişikliği ile engelli vatandaşlarımız lehine pozitif ayrımcılığın anayasal bir hüküm haline gelmesi ile birlikte artık engelli kardeşlerimiz ekonomide de sosyal ve kültürel alanda da, sportif faaliyetlerde de daha çok içimizde olmaya başladı” dedi.

Engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırıyoruz

Değirmenci, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz artık bunu daha yukarıya nasıl taşırız diye düşünerek bunun çalışmalarını yapıyoruz. Tabi ki Denizli sadece bölgesinde değil ülkesinde de örnek olan bir kent. Alt yapıdan sonra düzenlemiş olduğumuz üst yapı çalışmaları ile kaldırımları, yaya geçitleri ile son dönemde şehrimize kazandırdığımız 150 otobüsteki rampalar ile birlikte engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırma, toplumsal hayatın içersinde olmaları anlamında bizler üzerimize düşen yükümlülüğü her şekilde yerine getirmeye devam ediyoruz. Kent Konseyi Engelliler Meclisimiz ülkemize örnek olan meclislerden bir tanesi. Avrupa’da aldığı birincilik ödülleri ile yine Türkiye’de ilk defa uygulamaya geçirdiği erişebilirlik haritasıyla Türkiye’de ki pek çok sivil toplum kuruluşu ve meclislere örnek olmuştur.  Diğer kentlerde bulunan Engelliler meclisi yetkilileri Denizli’ye gelerek Denizli Büyükşehir Belediyesi Engelliler Meclisi’nin çalışmalarından örnek almaktadır. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Ayşen Zeybekci

Ayşen Zeybekci

Denizli Vali Yardımcısı Cengiz Ata ise, Denizli Valiliği olarak yılın 365 günü engelli vatandaşların yanlarında olacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından engelli dernek ve eğitim kurumlarının düzenlediği gösteriler sunuldu. Engelliler sahnede gösterdikleri performans ile izleyicilerden tam not aldı. Duygusal anların yaşandığı program izleyenlere unutulmaz bir gün yaşattı. Gösterilerin sona ermesi ile birlikte dernek yöneticilerine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci tarafından plaket verildi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.