enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3706
EURO
35,0351
ALTIN
2.323,12
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
25°C
Denizli
25°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Üçgen Köprülü Kavşakta Viyadükler Tamamlandı

Üçgen Köprülü Kavşakta Viyadükler Tamamlandı
30.11.2017
A+
A-

Denizlililerin uzun yıllardır hayalini kurduğu Üçgen Köprülü Kavşakları projesinde İzmir-Antalya Karayolu’nda gidiş-geliş olmak üzere toplam 838 metrelik 2 viyadük tamamlandı. Sona doğru yaklaşılan dev projede yer altına toplamda 12,6 kilometrelik uzunluğunda kazı yapılırken, sadece İzmir-Antalya viyadüklerinde 2.172 ton demir, 16.500 metreküp beton kullanıldı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın kentin trafik yoğunluğunu büyük ölçüde sonlandırmak amacıyla hayata geçirdiği Üçgen Köprülü Kavşakları projesi tüm hızıyla sürüyor. İzmir, Ankara ve Antalya karayollarının kesişim noktasında bulunan ve Denizlililerin heyecanla beklediği Üçgen Köprülü Kavşakları projesinin tamamlanmasıyla bölgedeki yoğun trafikten eser kalmayacak. Çalışmalar çerçevesinde kesintisiz trafik akışını sağlayacak İzmir-Antalya ve Antalya-İzmir viyadükleri tamamlandı. Güvenlik şeritlerinin yanında gidiş-dönüş olmak üzere 2’şer şeritli olan ve 17 ayaktan oluşan iki viyadük toplamda 838 metre uzunluğunda yapıldı. 2.172 ton demirin kullanıldığı viyadükler ve temeline ise 16.500 metreküp beton döküldü.

Yer altına 12,6 kilometre kazık çakıldı

Tüm güvenlik önlemlerinin alındığı, emniyet şeritleri ile yeni ve modern görünüme kavuşacak Üçgen Köprülü Kavşaklarının yağışlardan etkilenmemesi için de toplam 5.600 metre yağmur suyu hattı döşendi. Projenin depreme  karşı daha dayanıklı olması ve zeminin sağlamlaştırılması için viyadük temelinde 360 adet olmak üzere 9,3 kilometre uzunluğunda kazık çakıldı. Ankara-İzmir istikametinde ise 256 adet olmak üzere 3,3 kilometre kazık çakılırken, projede toplam 616 kazık ile yer altına 12,6 kilometre uzunluğunda kazı yapıldı. Bunun yanında yer altından geçiş yapılacak Ankara-İzmir istikametinin yaklaşık 400 metre uzunluğunda olduğu, bunun 40 metresinin yer altında kapalı diğer bölümünün ise üstü açık olacağı belirtildi.

”Denizli ulaşımda çağ atlıyor”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesinin kenti ulaşımda çağ atlatacak Üçgen Köprülü Kavşakları, Sanayi Bağlantı Köprüsü, Hal Kavşağı, Üniversite Yaya Üst Geçidi ve Üçler mevkiindeki 50 metre genişliğindeki yeni çevre yolu düzenlemesi gibi birçok projesinin tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Denizli’nin şehir içi ve şehirler arası trafiğinde ana arter konumunda olan Üçgen Köprülü Kavşaklarının tamamlanmasıyla trafikte büyük bir sıkıntının geride kalacağını vurgulayan Başkan Zolan, Üçgen’in çok büyük bir proje olduğunu ifade ederek, projede tonlarca demir kullanıldığını, kilometrelerce kazı yapıldığını ve çok ince hesaplara dayandığını ifade etti.

”Kalıcı eserler bırakmak için gece gündüz çalışıyoruz”

Gerek kent merkezi ve gerekse tüm ilçelerde modern, konforlu ve yüksek güvenlikli yollar inşa ettiklerini belirten Başkan Osman Zolan, “Halkımızın daha kaliteli ve daha güvenli ulaşım imkanına kavuşması için gece gündüz çalışıyoruz. Çevre yolları, köprülü kavşaklar, kavşak düzenlemeleri ile bir çok çalışma yapıyoruz. Kalıcı eserler bırakmak için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah Üçgen Köprülü Kavşaklar Projemizi de kısa süre içerisinde bitirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Ben çalışmalarımızda sabır gösteren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.