enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3670
EURO
35,0307
ALTIN
2.325,51
BIST
9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
27°C

Yaban dostları Büyükşehir ile hayata döndü

Yaban dostları Büyükşehir ile hayata döndü

Hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerini yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, vahşi doğaya da şefkat elini uzatmaya devam ediyor. Bir süre önce Tavas ilçesinde vatandaşlar tarafından hareketsiz bir halde bulunan kızıl şahin ile yine vatandaşlar tarafından bir aracın altında bulunan baykuş Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nce tedavi edilmek üzere Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne teslim edildi. Kızıl şahin ve baykuşta enfeksiyona bağlı durum bozukluğu tespit eden Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimleri gerekli tedaviye başladı. Yaklaşık 10 gün bakım altında tutulan yaban dostları sağlıklarına kavuşturuldu. Ölçümleri ve numaralandırılmaları yapılan ker iki kuş daha sonra özgürlüğe kanat çırptı.

Duyarlı vatandaşlara teşekkür

Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Elvan Alkaya, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’nin doğal yaşamı korumak adına da çalıştığını söyledi. Yaban dostlarına duyarsız kalmayan vatandaşlara teşekkür eden Alkaya, “Bakım ve tedavileri yapılmak üzere bize getirilen yaban dostlarının 10 gün boyunca gerekli bakımlarını ve tedavisini yaptık. Kuşların halkalarını taktıktan sonra da doğaya yeniden bıraktık. Duyarlı vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.