enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5735
EURO
34,8792
ALTIN
2.436,02
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Açık
29°C

Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 82. yılı etkinliğine yoğun ilgi

Merkezefendi Belediyesi, köylerde görev yapacak öğretmen yetiştirmek üzere 17 Nisan 1940 tarihinde kurulan ve tamamen Türkiye’ye özgü bir eğitim projesi olan Köy Enstitülerini’nin kuruluşunun 82. yılı anısına Eğitim-İş, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği ve EĞİT-DER ile birlikte etkinlik Merkezefendi Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 82. yılı etkinliğine yoğun ilgi

Merkezefendi Kültür Merkezi’nde Yücel’in Çiçekleri isimli belgesel gösterimi ve Ayşe Gedizlioğlu’nun şefliğinde Mandos Mandolin dinletisi büyük beğeni topladı, halk dansları gösterisi de etkinliğe renk kattı. Etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Ayşen Sarıoğlu Kocabay, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Kadın Kolları Başkanı Işık Kodal Kurt, Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Denizli Temsilcisi Ayşegül Odabaşıoğlu, Köy Enstitüsü mezunu emekli öğretmenler, sivil toplum kuruluşları, dernek yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Çok değerli Merkezefendili, Denizlili hemşehrililerim, sivil toplum kuruluşlarımızın, derneklerimizin, odalarımızın değerli temsilcileri, Cumhuriyet Halk Partisi il başkanım, sevgili muhtarlarımız, sevgili basın hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum, hoş geldiniz. Köy Enstitüleri’nin 82. kuruluş yıl dönümü için bugün buradayız, birlikteyiz. Aydınlanmanın, çağdaş düşüncenin, laikliğin anlatıldığı o güzel günleri bir kez daha bugün sizlerle birlikte yaşayacağız ve anacağız. Aramızda köy enstitülerinden de sevgili büyüklerimiz var. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren her etkinliğimizi odalarımızı, derneklerimizi paydaş yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Katılımız bize güç verdi destek verdi. Geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen herkesi de kutluyorum” dedi. Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Denizli Temsilcisi Ayşegül Odabaşıoğlu,“Değerli konuklarımız, Köy Enstitüleri sevdalılarımız… Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. 82. Yılımız, Köy Enstitüleri bayramımız kutlu olsun. Aynı zamanda biz burada, eğitim platformu oluşturduk, Eğitim-İş, Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği, Eğit-Der, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneğiyle beraber bugün burada buluştuk. 82. yılımız kutlu olsun.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.