enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3235
EURO
35,0702
ALTIN
2.307,96
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
28°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Başkan Örki’den Turizm Haftası Mesajı

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası ile ilgili mesaj yayımladı. Pamukkale ilçesinin ülke turizmi açısından çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Örki, “İlçemizin turizminin gelişimi için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Başkan Örki’den Turizm Haftası Mesajı

Pamukkale, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan ve traverten başta olmak üzere, tarihi ve doğal güzellikleri ile turizmin göz bebeği durumunda bulunuyor. Ülkemizde her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında Turizm Haftası kutlanıyor. Bu hafta ile ilgili olarak Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki mesaj yayımladı. “Pamukkale sadece bölgemiz için değil dünya turizminde de çok önemli bir yere sahip” diyen Başkan Örki, “Her yıl ilçemizde yaz kış demeden milyonlarca yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırlıyoruz. İlçemiz, hem beyaz suyuyla hem kırmızı suyuyla olduğu gibi, sınırlarımız içerisinde ki tarihin eşsiz güzelliklerini de içinde barındırıyor. Şifalı sularımızla birlikte, eski medeniyetlerin yerleşim yeri olması sebebiyle de tüm dünyanın görmeye can attığı eşsiz bir coğrafyadayız. Pamukkale Belediyesi olarak da, hem doğal hem de tarihsel güzelliğin bütünleştiği ilçemizin turizmi açısından tanıtım çalışmalarıyla birlikte, turizmi geliştirici projelerimizi de bir bir hayata geçiriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana Pamukkale’mizin beyaz cennet adına yakışır şekilde projelerimizi gerçekleştiriyoruz. Pamukkale ilçemiz bugünlerde artık hem balon turizmi hem de yamaç paraşütü turizmi açısından adını başarıyla duyurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda, 1992 yılında yapılmış olan turizm yolunu kısa bir sürede sıcak asfaltla kaplayıp 28 yıl sonra yolu yeniledik. Travertenlerin hemen alt tarafındaki Kocaçukur’umuzu ve yanındaki havuzlarımızı ilçemize yakışır hale getirdik. Ayrıca Pamukkale mahallemizdeki sokak sağlıklaştırması çalışmaları ile ilçemize ayrı bir değer kattık. Ödüllere doymayan, Türkiye’nin en büyük tematik kent ormanı olan Seyir Tepesi Şehir Ormanı’nı hizmete sunduk. Yerli yabancı şehrimize gelen misafirlerimizin en uğrak mekânlarından biri haline geldi. İlçemiz sınırlarında bulunan 137 yıllık geçmişe sahip tarihi Belenardıç Camimizin restorasyonunu tamamladık. İlçemizin her bir noktasında tüm değerlerimize sahip çıktık, çıkmaya da devam ediyoruz. Yaptığımız çalışmalarla amacımız hem bölge hem de ülke turizmimize değer katabilmek. Bu düşüncelerle turizm haftasını kutluyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.