enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5544
EURO
34,9322
ALTIN
2.444,12
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

29 Ekim Denince Akla Gelen 8 Şey

Güzel ülkemiz çok defa karanlık bulutların ardında kaldı, en sonunda bir el tarafından çekip kurtarıldı.Ulu Önder Atatür ve onun silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. Cumhuriyetimizin 95. yılı kutlu ve daim olsun.

29 Ekim Denince Akla Gelen 8 Şey
29.10.2018
A+
A-

1)Efendiler, Yarın Cumhuriyeti İlan Edeceğiz!

29 Ekim dediğimizde gönlümüzün teli şöyle inceden bir titrer ya. Hemen ardından ağzımızdan şu cümle dökülüverir: “Efendiler! Yarın Cumhuriyeti İlan Edeceğiz”

2)Ankara

29 Ekim coşkusu Ankara’dan, Ulu Önder Atatürk’ün bulunduğu Anıtkabir’den başlayarak tüm yurda yayılır. Aslanlı Yol’dan elinde bayraklarla marşlar söyleyerek geçen herkes Cumhuriyet coşkusunu ta derinden yaşar. Devlet Erkanı’nın gelmesiyle resmi tören İstiklal Marşıyla başlar. Sonrasında bahçede bulunan müzelerde gezerek gününüzü değerlendirebilirsiniz.

3)İzmir

İzmir’de bütün kutlamalar hem sabah hem akşam onlarca yerde, binlerce kişiyle yapılır. Hazırlıklar haftalar öncesinden başlar.  29 Ekim günü İzmirliler, kilometrelerce uzunluktaki Türk bayrağını fener alayıyla marşlar eşliğinde Gündoğdu Meydanı’na getirir. 7’den 70’e her yaştan her görüşten insan, bu cumhuriyet coşkusuna kaptırır kendini. Gece boyunca süren marşlar ve konserlerle daha bir duygulu olur her an.

4)İstanbul

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu boğazdan da ayrı bir güzel. Çeşitli lazer gösterileri, havai fişekler ve boğaz manzarasıyla eşsiz bir gece. İstanbul’un birçok noktasında farklı farklı konserler var elbette ama boğazdaki bu gösteriye şahit olmak büyük şans.

5)Konserler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için, her ilde ve belki her ilçede ayrı ayrı organizasyonlar yapılacak yurt genelinde. Denizli Büyükşehir Belediyesi de her29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda konserlerle halkın coşkusuna coşku katıyor.Denizli, Cumhuriyetin 95.yılında Emre Aydın’ı ağırlayacak.

6)Gün Boyu Süren Anmalar

Yakındaki okullardan kulaklarımıza kadar gelen 29 Ekim şiirleri… Kırmızılı- beyazlı giyinmiş her yaştan çocuk… Büyük heyecanına yenilip çocukların peşine takılıyorsunuz. Herkesin elinde al yıldızlı bayrak var.

7)Bütün Evler Ay- Yıldızlı

29 Ekim’de herkes sözleşmiştir, bütün pencereler bütün balkonlar ay yıldızlı bayrakla bezenir. Her zamankinden gururlu bakışlarla özenerek dalgalandırılır.

8)Dalgalan Sen De Şafaklar Gibi Ey Şanlı Hilal

Flag Turkey GIF - Find & Share on GIPHY

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.