enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5157
EURO
34,9340
ALTIN
2.433,58
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Hayaldi gerçek oldu! Eski okul binası yeniden eğitime kazandırıldı

Hayaldi gerçek oldu! Eski okul binası yeniden eğitime kazandırıldı
A+
A-

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Yönetim Bilişim sistemleri 4.sınıf öğrencisi 25 yaşındaki Gamze Atmaca koronavirüs tedbirleri kapsamında okulunun uzaktan eğitime geçmesinin ardından köyüne döndü.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı e22eebd7-f4ef-4e43-8ee7-90e9a817f12a-1024x768.jpg

Atmaca en büyük hayali olan köy okulunun kütüphane ve eğitim merkezine dönüştürülmesi için kolları sıvadı.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 1b30c8dc-fe42-40a1-badd-7b0febc779be-1024x577.jpg

1988 yılında eğitime kapatılan köy okulu için Çivril Belediyesi, arkadaşları ve hayırseverlerin yardımı ile imece usulüyle atıl durumdaki okulu tadilatını yaptı, içini kitap ve eğitim araçları ile doldurdu.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 1abe5877-4227-436b-95f1-80876aa903b5.jpg

Yeni eğitim merkezinin açılışına ise CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Çivril İlçe Milli Eğitim İbrahim Keskin ve köy halkı katıldı.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı E3DRG69XIAgZd1N-1024x485.jpg

Hayalinin gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu belirten Gamze Atmaca bu süreçte yanında olan herkese teşekkür etti.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı E3Gug96XMAAZKRd-768x1024.jpg

Gamze Atmaca “salgın dönemimde öğrenimime ara verip köyüme dönünce boş ve atıl vaziyetteki ilkokulu binamızı gördüm. Köyün çocukları taşımalı eğitimle başka mahalle okullarına gittiği için köyün okulu harabeye dönmüştü. Çivril belediye Başkanı Niyazi Vural ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Keskin’le görüştüm. Okulu, gönüllülerle birlikte tamir edebileceğimizi ve yeniden kullanılır hale getirebileceğimizi söyledim. Başkan Niyazi Vural projemize sahip çıktı ve destek verdi. ‘Gülümse’ platformumuzla okulumuzun durumunu ve yapmak istediklerimizi sosyal paylaşım sayfalarından gönüllülere duyurduk. Çok kısa sürede çalışmalara başladık. İki aydır hem belediye hem de gönüllülerimizin çalışmaları ile okulumuzun tadilatı bitme noktasına geldi. Okulda üç oda var. Odanın birisini Kütüphane, birisini bayanlar için kurs ve eğitim merkezi birisini de okul öncesi çocuklarımız için oyun alanı olarak düzenledik. Destek ve bağışlarla kitap topladık. Şimdi de açılışını yaptık. Beni destekleyen ve bu projeye ekmek veren herkese teşekkür ederim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.