enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

PTT 178. Yıldönümü Kutluyor, Yeni Dönemde Denizli’ye Vefa Borcunu Ödeyecek

PTT 178. yıldönümü kutlamaları Denizli’de devam ediyor. PTT Bölge Müdürü Serdal Bursalı Merkezefendi Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nde gerçekleştirilen kokteylede Denizli’ye vefa borçlarını ödemek için bir projeye hazırlandıklarının müjdesini verdi. PTT önümüzdeki dönemde Denizli’nin simge isimlerinde Ahmet Hulusi Efendi adı altında bir müdürlük açacak.

23.10.2018
A+
A-

PTT 178. yıl dönümü kutlamaları bugün Denizli’de gerçekleştirildi. Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk sunma töreni ile başlayan program ardından Denizli Valisi Hasan Karahan’ı makamında ziyaret, PTT Merkez Müdürlüğü’nde kuruluş yıl dönümü anısına hediye takvimi ile devam etti. Ardından Merkezefendi Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nda Vali Yardımcısı Hakkı Ünal, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, PTT Başmüdürü Serdal Bursalı ve il müdürlerinin katılımı ile kokteyl gerçekleştirildi.

PTT Başmüdürü Serdal Bursalı ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu burada Denizli Deda Haber’in sorularını yanıtladı.

BURSALI, PTT’NİN KURULUŞ SÜRECİNİ ANLATTI

PTT Başmüdürü Serdal Bursalı; ”Her şeyden önce böyle bir kurumda çalışmaktan mutluluk duyuyorum. 1840 yılında bugün İstanbul’da Yeni Cami’nin bulunduğu yerde ilk defa PTT kuruldu. Daha sonra daha o dönemin şartlarında daha modern olan Sirkeci’deki binaya taşınıldı. PTT çok uzun bir süreç yaşamış. Önce posta, ardından telgraf daha sonrada 1908 yılında da telefon hizmetine başladı.”dedi.

SAVAŞLARDA PTT’NİN FEDAKARLIĞI

PTT’nin savaşlarda yaptığı fedakarlıkları anlattı. Bursalı; ”PTT Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşı’nda büyük fedakarlıklar yapmıştır. O dönemde savaş halinde olsak da haberleşme büyük ihtiyaç. İnsanların yakınları ile haberleşmeleri için özel çadırlar kurarak haberleşmeler sağlanmıştır. Çünkü o insanlar için o mektup büyük önem taşıyor. Yine Kurtuluş Savaşı’nda telgrafcılarımız fedakarlıklarda bulundular. Süreç bu şekilde ilerliyor.1995 yılına geldiğimizde Telekom ile PTT’den iki dev şirket ortaya çıkıyor. O günden bugüne de gelişerek devam ediyor.” dedi.

AHMET HULUSİ EFENDİ PTT MÜDÜRLÜĞÜ

PTT’nin Denizli’ye müjdesi olduğunu belirten Bursalı; ”Denizli ticareti çok yüksek bir kent. Kargolarımız bu noktada Denizli’de gelişmeye devam ediyor. Kargoda artış oranımız geçen yıldan buyana yüzde 300. Bu Denizli halkının girişimciliğinden kaynaklanıyor. Biz Denizli halkına bir müjdemiz var. Biliyoruz ki Ahmet Hulusi ismi Denizli için son derece önemli. Kurutuluş savaşının sembol ismi olan Ahmet Hulusi Efendi adı altında Denizli’ye bir PTT Müdürlüğü kuracağız” dedi.

SUBAŞIOĞLU”PTT GENİŞ HİZMET YELPAZESİ İLE HALKIMIZA HİZMET EDİYOR”’

PTT Kuruluş yıl dönümü kokteyline katılan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ise; ”PTT’nin 178. yılını tebrik ediyorum. Kurumlar ne kadar uzun yaşarsa o kadar kurumsallaşır. Bu anlamda PTT çok eski bir kurum. Memleketimiz için çok önemli bir kuruluş. Bugün belki çok mektup yok ama eskiden mektuplarımızla bizleri birbirimize bağlayan araçtı. PTT, postası, telgrafı, telefonu ile şimdi ise kargosu, PTTbank ile geniş hizmet yelpazesi ile vatandaşımıza hizmet ediyor. Nice yıl dönümleri diliyorum”dedi.

SUBAŞIOĞLU ”BEREKETLER TOPLANTI VE SERGİ SALONU AMACINA ULAŞTI”

Açılışından itibaren birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Bereketler Toplantı ve Sergi salonu hakkında değerlendirmelerde bulunan Subaşıoğlu; ”Her hali ile Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu amacına ulaştı. PTT’miz de burayı tercih etti. Biz onlara da teşekkür ediyoruz. Bereketler Toplantı ve Sergi Salonumuz yüzde 95 doluluk oranında çalışıyor. Birçok kamu kuruluşu, sivil toplum örgütü ve vatandaşlarımız hizmet veriyor. Gerçekten çok büyük bir açığı burası kapattı. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Merkezefendi Belediyesi’nin 2018 yılındaki vizyon projelerinin açılış anlamında startını verdiğimiz bir proje idi. Her iki salonu ve tam ortasında fuaye ve sergi salonu ile vatandaşlarımızın hizmetine girdi. Bu proje bizim için önemliydi. Çünkü burası gerçek anlamda bir engelli dostu yapı. Asansör yok,merdiven yok, basamak yok doğrudan her yere geçiş yapılabiliyor. Bu anlamda Bereketler Toplantı ve Sergi Salonumuz bu yıl en çok ziyaret edilen projelerimizden oldu” dedi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.