enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2193
EURO
35,0121
ALTIN
2.513,44
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
33°C
Denizli
33°C
Açık
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Açık
27°C

Kasapoğlu AYSİAD’a projelerini anlattı.. Başkan Catlık’ın lobi serzenişi dikkat çekti!

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkan Adayı Selim Kasapoğlu, Avrasya Sanayici İş Adamları Derneği (AYSİAD) üyeleri ile Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Okan Konyalıoğlu ile Denizli Sanayi Odası seçimleri için yarışa giren Kasapoğlu, AYSİAD üyelerine projelerinden bahsetti. Kasapoğlu’nu ağırlayan AYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık, Denizli’yi tanıtmak için AYSİAD’ın Denizli için yaptığı projelerde odaların kendilerine destek vermediklerini ifade ederek yeni dönemde bunun önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti. Denizli’deki eğitim konusuna da değinen Başkan Catlık, Denizli’de hiçbir odanın meslek lisesi açma cesareti gösterememesine şaşırdığını dile getirdi.

Kasapoğlu AYSİAD’a projelerini anlattı.. Başkan Catlık’ın lobi serzenişi dikkat çekti!
22.09.2022
A+
A-

AYSİAD, DSO başkan adayı Selim Kasapoğlu’nu Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde konuk etti. AYSİAD üyelerine projelerini anlatmak üzere ziyarette bulunan Kasapoğlu, AYSİAD üyeleri ile bir araya geldi. Kasapoğlu’nu konuk eden AYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık, gerçekleşen ziyarette eğitim üzerine değerlendirmelerde bulunarak Denizli’de bulunan odaların meslek liselerinin az olmasından şikayetçi olduğunu, ama kimsenin elini taşın altına koymadığını söyledi.

KASAPOĞLU: BÜTÜN ŞEHRİN GÜNDEMİ DENİZLİ SANAYİ ODASI SEÇİMLERİ OLDU

Seçim sürecini Egeyön TV’ye anlatan DSO Başkan Adayı Selim Kasapoğlu, “Yoğun bir seçim süreci, gittikçe de hızlanan bir seçim süreci. Yaklaşık bir haftadır da Denizli’de bulunan STK’ları ziyaret ediyoruz. Bugün de AYSİAD’ın konuğuyuz. Burada projelerimizi anlatıyoruz, hedeflerimizi anlatıyoruz, neler yapmamız gerektiğini anlatıyoruz, neler yapacağımızı anlatıyoruz. Bugün de AYSİAD üyelerine bunları anlatacağız. Seçime iki haftadan az bir süreç kaldı. Bu süre zarfında her geçen gün tempo hızlanıyor. Günlük üye ziyaretlerimiz, STK ile toplantılar, liste değerlendirmeleri derken tempo artık son hızına ulaştı. Umarım Denizli için hayırlı olur, Denizli sanayisi için hayırlı olur, Sanayi Odasının geleceği için hayırlı olur. Biz Denizli Sanayisini, Denizli Sanayi Odasını bir cazibe merkezi, ilgi merkezi haline getirdiğimizi düşünüyoruz. Denizli Sanayi Odasına ilgi arttı, bütün şehrin gündemi herhalde Denizli Sanayi Odası seçimleri oldu. Bu şekilde Denizli Sanayi Odasını şehrin gündemine taşıdığımız, belki de ülkenin gündemine taşıdığımız için de mutluyuz. Umarım bu değişim heyecanı, bu hareketlilik seçimden sonra da devam eder. Seçimden sonra da Denizli Sanayi Odası daha genç, daha dinamik, daha aktif bir rolle bu şehrin hayatında, bu ülkenin hayatında yeni bir yer alır diye ümit ediyoruz” dedi.

CATLIK: ÇIKTIKLARI BU YOLDA HER İKİSİNE DE BAŞARILAR DİLİYORUM

DSO Başkan adaylarına başarılar dileyen Avrasya Sanayici İş Adamları Derneği (AYSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Catlık “Gelişen süreçten çok mutluyuz tabi. Çünkü rekabet yeni hayal güçleri doğuruyor. Tatlı rekabetler güzel işeler doğuruyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin lokomotifi zaten Denizli. Sanayisi ile, tekstili ile, her şeyi ile beraber. Başkan adaylarımızın hayal güçlerini görmek, onların Denizli için neler hazırladığı görmek büyük bir mutluluk. Bugün Selim Bey ile beraberiz, haftaya Okan Bey ile beraberiz. Çıktıkları bu yolda ben her ikisine de başarılar diliyorum” dedi.

BAŞKAN CATLIK: BERABER HAREKET EDEREK GÜÇLÜ BİR DENİZLİ İSTİYORUZ

DSO Başkan Adayı Selim Kasapoğlu’na kısaca AYSİAD’dan bahseden Mahmut Catlık “2004 yılında kurulmuş Denizli merkezli bir Derneğiz. Bu güne kadar yüzlerce Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Denizlimiz için proje üretmiş, halen de proje üretmeye devam eden bir sivil toplum kuruluşuyuz. Özellikle son iki yıldır yapmış olduğumuz farklı uygulamalarla sadece Denizli’de değil Avrasya Bölgesine hitap eden, artık ismi birçok bölgede anılmaya başlayan bir sivil toplum kuruluşu haline geldik. Son bir buçuk yılda iki devletten, Kazakistan ve Ukrayna’dan Devlet Nişanı aldık, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de takdirname aldık. Şu andaki mevcut süreçte de hem üyelerimizi, hem de Denizli’deki birçok sektörü ilgilendiren birçok projeye imza atmak üzere hazırlanıyoruz. Bir sivil toplum kuruluşunun en büyük etkisi odalarla ortak çalışmak. Bizim en büyük arzumuz ve isteğimiz bu. Ticaret Odamız, Sanayi Odamız, İhracatçılar Birliğimiz ile biz beraber çalışmak istiyoruz. Bugüne kadar biz bir çok proje ürettik. Bu projelerde hepsi bize destek oldular. Çünkü biz Denizli adına yapıyoruz. Tarihimizi, ekonomimizi, sektörlerimizi tanıtmak adına yapıyoruz. AYSİAD’da da 36 farklı sektörde 200’e yakın üyemiz var. Bundan sonraki süreçte de odalarımız ile beraber hareket ederek daha güçlü bir Denizli istiyoruz. Biz de Denizlili iş insanları olarak odalarımıza elimizden geldiği kadar desteği sağlayacağız. Bugüne kadar sağladık, yaptıklarımız bunun bir göstergesi” şeklinde konuştu.

‘NEDEN DAHA FAZLA İNSANA İŞ SAĞLAYACAK UNSURLARI OLUŞTURAMIYORUZ?’

AYSİAD olarak bir proje yapmak istediklerinde Denizli’de bulunan odaların kendilerine destek olmadıklarını söyleyen Başkan Catlık, “Denizli’de 3 odamız, bir İhracatçılar Birliğimiz ve 16 farklı sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu bir platformumuz var. Oda başkanlarımız belirli sürelerde başkanlıkları sırayla değiştiriyorlar. Ama ben hiç kimsenin bize bir görev verdiğini duymadım. Her toplantımızda ister siyasi adayla beraber olsun, ister sivil toplum kuruluşları, ister odalarla beraber olsun lojistik, havalimanı ve karayolu ulaşımı dışında çok da fazla konuşulan bir şey görmedim. Bizler birçok unsuru bir arada tutması gereken insanlarız. İlimizi daha iyi tanıtılır bir hale getirmeliyiz, dünyayı Denizli’ye çekmeliyiz. Bununla alakalı çalışmalar yapmalıyız ve bunları yaparken de beraber hareket etmeliyiz. Biz Kazakistan Büyükelçimizi getirdiğimizde, Ukrayna Büyükelçimizi getirdiğimizde bütün odalarımızı arıyoruz ‘Sadece AYSİAD üstlenmesin. Gelin beraber yapılım’ diyoruz. Ama bakıyorsunuz yine kendi çabamızla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Baktığınızda pek çok şirket Ukrayna’ya yatırım yapıyor. Biz kendi çabalarımızla B2B lerimizi kendi çabalarımızla yapıyoruz. Biz istiyoruz ki hep yanımızda olsunlar. Evet bizim bir lobimiz yok. Sorunlarımızı sıkıntılarımızı dile getiriyoruz ama sonuca ulaştıramıyoruz. Bir Kayseri kadar yok muyuz? Kayseri bugün ‘Benim SSK’mın şu kadarını karşılamazsanız ben üretmeyeceğim’ diyor. Biz neden bunu söyleyemiyoruz? Neden daha fazla insana iş sağlayacak unsurları oluşturamıyoruz? Çünkü lobimiz yok” dedi.

“BUGÜN MESLEK LİSESİ EN BÜYÜK PROBLEMİMİZ”

Denizli’de hiçbir odasının meslek lisesi açma cesaretini gösteremediğini ifade eden Mahmut Catlık “Eğitim konusunda çok zayıf olduğumuzu düşünüyorum. AYSİAD’ın en büyük özelliklerinden birtanesi, pozitif yönlerini gençlere aktarması. Şuanda bizim üniversitede bir topluluğumuz var, Avrasya Genç Girişimciler Topluluğu. Bu öğrencilerimizle birçok proje yapıyoruz. Bu öğrencilerimizin kendini geliştirmesi adına odalarla çalışmalarını istiyoruz. Onlar odalara gittiğinde mutlaka onların fikirlerini dinleyecek bir birim olabilir. Biz birçok şekilde AYSİAD üyeleri ile onları buluşturuyoruz. AYSİAD üyelerinin pozitif yönlerini onlara aktarmaya çalışıyoruz. Bugün meslek lisesi en büyük problemimiz. Her kulvarda meslek liselerinin sorun ve sıkıntılarından bahsediyoruz. Ama bir tane odamız meslek lisesi açmıyor. Bu cesareti gösteremedi Denizli’de hiçbir odamız. Sanayi Odamız, Ticaret Odamız meslek lisesi açsa, iş garantisi verse yüzlerce çocuğumuzun hayatını kurtara biliriz. Denizli’de inanılmaz sektörler var. Odalarımızın bugüne kadar, bu konuyu eleştirip, taşın altına elini koyup bir meslek lisesi açmaması çok enteresan geliyor bana. Sadece Organize Sanayi Bölgesi’nde bir okulumuz var” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.