enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5775
EURO
34,7903
ALTIN
2.501,90
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Denizlispor Adana’da 6 Puan Kaybetti

Denizlispor Adana’da 6 Puan Kaybetti
A+
A-

Denizlispor Spor Toto 1. Lig 26. hafta karşılaşmasında bir üst sırasındaki rakibi Adana Demirspor ile deplasmanda karşılaştı. Denizlispor kritik karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrıldı.

 

Spor Toto 1. Lig 26. hafta karşılaşmasında Denizlispor düşme hattından kurtulmak için Adana Demirspor ile bugün saat 16:00’da Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda karşılaşıyor. Mustafa Öğretmenoğlu’nun yönettiği maçın yardımcı hakemliklerini Samet Çavuş ve Murat Engin Gözütok yaptı.

İlk 11’ler

Denizlispor karşılaşmaya;Asil Kaan Güler- Canberk Aydın,Cenk Güvenç,Alperen Babacan,Keremcan Akyüz,Hasan Kılıç,İsmail Haktan Odabaşı,İsmail Aissati, Leandro Kappel,Ziya Alkurt ve Mehmet Akyüz 11’i ile sahaya çıktı.

Adana Demirspor ise;Kurtuluş Yurt,Yiğitcan Erdoğan,Batuhan İşçiler,Erhan Kartal,Sezer Özmen, Yiğit İncedemir,Robert Tambe,Savaş Yılmaz,Aydın Yılmaz,Theo Mendy ve Atabey Çiçek 11’i ile sahada yerini aldı.

Maçtan Önemli Anlar

Düşme hattı için kritik maça Adana Demirspor başladı. Maçın başlama vuruşunun ardından ev sahibi ekip Denizlispor yarı sahasına yerleşti. Maçın 2. dakikasında kendi yarı sahasında kazandığı topla Denizlispor Ziya ile hızlı çıktı. Ziya’nın pasında Mehmet Akyüz ceza sahası önünde topu kontrol edemedi ve Denizlispor maçın ilk tehlikeli pozisyonundan yararlanamadı. Denizlispor’da maçın 7. dakikasında Kappel’in kendi yarısahasından attığı pasla Mehmet Akyüz’ü topla buluşturdu. Gelişen tehlikeli atakta Akyüz faulle durduruldu. Akyüz kendi kullandığı serbest vuruştan sonuç alamadı.

Denizlispor maçın 11’nci dakikasında net bir pozisyondan yararlanamadı. İsmail Haktan’ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında Mehmet Akyüz topla buluştu. Akyüz kaleciye karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti kaleci son anda topu kornere çeldi.Maçın ilk 15 dakikasında ev sahibi ekip topa sahip taraf olsada Denizlispor tehlikeli ataklar gerçekleştiren taraf oldu. 17’nci dakikada Kappel topu sağ kanattan hızlı şekilde getirirken Batuhan tarafından düşürüldü ve maçın ilk sarı kartı Batuhan’a çıktı. Denizlispor’da 20’nci dakikada Mehmet Akyüz’ün ara pasında Ziya ceza sahasında topla buluştu. Ziya’nın etkli şutunu Kurtuluş topu kornere çeldi.

Gol Akyüz ile geldi

Denizlispor maçın ilk 10 dakikasının arıdından oyunun hakimiyetini ele aldı. Maçın 21’nci dakikasında Mehmet Akyüz İsmail Haktan’ın kullandığı köşe vuruşunda net bir kafa vuruşu yaparak takımını deplasmanda 0-1 öne geçirdi.Golün ardından baskı kuran Adana Demirspor maçta beraberliği Atabey ile yakaladı. Erhan’ın sağ kanattan yaptığı ortada Atabey Çiçek iyi bir kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi ve skoru eşitledi 1-1. Golün ardından Denizlispor rakip yarı alanda kazandığı serbest vuruşta topun başına İsmail Haktan geçti. İsmail’in ortasında ceza sahasında Denizlispor’dan Cenk, Adana Demirspor’dan kaleci Kurtuluş ve Yiğitcan çarpıştı. Pozisyonun ardından 3 oyuncu da sakatlık geçirdi.Adana Demirspor’da 32’nci dakikada bu pozisyonda sakatlanan kaptan Yiğitcan oyundan çıktı yerine Adil oyuna dahil oldu.Denizlispor maçın 33’ncü dakikasında etkili geldi. Kısa paslar ceza sahasına giren Denizlispor’da Kappel topla buluştu vuruşunda top kaleci Kurtuluş’ta kaldı.

Fatih Tekke Tribüne Gönderildi

Adana Demirspor maçın 35’nci dakikasında ceza sahasının önünde serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Aydın Yılmaz etkili bir vuruş yaptı. Top direğin hemen yanından auta çıktı. Denizlispor’da maçın 39’ncu dakikasında Keremcan, eski Denizlisporlu Erhan Kartal’a yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü. Denizlispor’da maçın 44’ncü dakikasında teknik direktör Fatih Tekke oyundaki bir pozisyona itirazı sebebiyle hakem Mustafa Öğretmenoğlu tarafından tribüne gönderildi. Adana Demirspor ise oyundaki ikinci zorunlunğu değişikliğini gerçekleştirdi. 45’nci dakikada Aydın oyundan çıkarken Lalavele oyuna girdi. Denizlispor ilk yarının uzatma dakikalarında yüzde yüzlük gol pozisyonundan yararlanamadı. Mehmet Akyüz’ün ceza sahasına ortasında Aissati topla buluştu. Kaleci ile karşı karşıya kalan Aissati kaleciyi de çalımlamasına rağmen topu ağlara gönderemedi. Bu pozisyonun ardından maçın ilk yarısı 1-1’lik skorla tamamlandı.

Adana Demirspor İkinci Yarının Başında Öne Geçti

Adana’da düşme hattını yakından ilgilendiren maçın ikinci yarısına Denizlispor başladı. İkinci yarının başında topa sahip olan Denizlispor kanatlardan getirdiği topları ceza sahasına ortaladı ancak etkili bir pozisyon bulamadı. Maçın 48’nci dakikasında Cenk’in uzaklaştıramadığı top Tambe’de kaldı. Yaptığı ver kaçla ceza sahasına giren Tambe, Asil’in sağından yopu ağlara gönderdi ve takımını 2-1 üstünlüğe taşıdı. Denizlispor’da golün ardından 54’ncü dakikada rakip yarı alanda Aissati ile şut pozisyonu buldu. Fas’lı oyuncunun şutunda top kalecide kaldı.Denizlispor’da maçtaki ilk değişiklik maçın 59’ncu dakikasında Mehmet Akyüz Burak değişikliği ile gerçekleşti. Bu değişikliğin ardından Denizlispor’da İsmail Haktan forvet pozisyonuna geçti.

Aissati Sakatlandı

Denizlispor maçın 64’ncü dakikasında Keremcan ile sol kanattan geldi. Kerecemcan ceza sahasına yaklaşırken düşürüldü Denizlispor serbest vuruş kazandı. İsmail Haktan’ın ortasında Kappel topa dokunamadı. Denizlispor ikinci yarının ilk 20 dakikasının ardından oyunda etkisini arttırdı. Adana Demirspor ise kendi yarı sahasında kaptığı toplarla kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı. Denizlispor’da Burak maçın 71’nci dakikasında seri çalımlarla ceza sahasına girdi. Burak’ın şutu direğin hemen yanından auta gitti. Hasan Kılıç maçın 75’nci dakikasında rakibine yaptığı faulün ardından sarı kart gördü.Adana Demirspor’un son değişiliğini maçın 77’nci dakikasında Yiğit, Polıtylo ile yaptı. Denizlispor’da ise sakatlanan Aissati yerine Hüseyin Atakan’a bıraktı.

Denizlispor’un Umutlarını Mendy Bitirdi

Denizlispor maçın 80’nci dakikasında net bir pozisyondan yararlanamadı. Ziya sol kanattan topu getirdi ortasınada Hüseyin Atakan tekrar topu Ziya’ya verdi. Ziya kaleciyle karşı karşıya poziyonda topu auta gönderdi. Adana Demirspor 84’ncü dakikasında Tambe ile gole yaklaştı. Tambe’nin şutunda Asil topu kurtardı, seken topu savunma uzaklaştırdı. Denizlispor’da son değişiklik maçın 86’ncı dakikasında Alperen, Barış ile yapıldı. Denizlispor’da Asil üçüncü gole izin vermedi. Tambe 88’nci dakikada ceza sahasına hızlı girdi, şutunda Asil net bir golü önledi. Adana Demirspor 90’ncı dakikada Mendy ile rahatladı. Ceza sahasına çalımlarla giren Mendy yerden vurdu ve Adana Demirspor’u 3-1 öne geçirdi. Maç bu golle beraber Adana Demirspor’un üstünlüğü ile bitti.

Denizlispor aldığı mağlubiyetle 27 puanda kalırken, bir üst sırasındaki Adana Demirspor puanını 31’e yükseltti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.