enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4339
EURO
34,7833
ALTIN
2.432,55
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C

Kilo vermenize Yardımcı Olacak Değişimler | Evde Bunlara Dikkat Edin

Kilo vermenize Yardımcı Olacak Değişimler | Evde Bunlara Dikkat Edin
29.04.2020
A+
A-

Yaz gelmeden kilo verme sezonu başladı. Diyetler, sporlar ve dahası için hazırsanız size kilo vermenize yardımcı olacak değişikler için önerilerimiz var. Hızlı kilo vermek, ayda 10 kilo vermek, vücut tipime göre nasıl diyet yapmalıyım? gibi sorularınızı bir kenara bırakarak önce hayatınızda birkaç değişiklik yapmalısınız. Kilo verirken dikkat etmeniz gerekenler Deda Haber’de.

Yaz gelmeden hızlı hızlı kilo verelim, kış döneminde aldığımız kiloları hemen atalım diyorsanız size önerilerimiz var. Spora başlamadan, diyet listeleri yazmadan önce hayatınızda birkaç değişiklik yapmak çabalarınızın çabuk sonuçlanmasına yardımcı olacak. İşte kilo verme yöntemleri sırasında dikkat etmeniz gerekenler:

Spora Başlamadan Önce 3 Altın Kural

Beslenmenize Dikkat Edin

Karbonhidrat içeren besinler sanılanın aksine düşmanınız değildir. Karbonhidratlar günlük beslenme programınızda mutlaka yer alması gerekir. Bu yüzde öne yağı azaltarak protein ve yağ oranı düşük yemeklere yönelmeniz gerekiyor.

Antrenmanlarınızı Aksatmayın

Spor yapmak kolay bir iş değildir. Yeme düzeninizi kurmak, motivasyonu yüksek tutmak ve en önemlisi de sporu aksatmamak gerekir. Antrenman yapmaya devam ettikçe kaslarınız güçlenecek, esnekliğiniz artacak dolayısıyla hareket alanınız ve çeşidiniz de artacak. İlerleyen günlerde yapabilmenin de getirdiği azimle antrenmanlarınız daha keyifli olacak.

Uyku Düzeninize Dikkat Edin

Spor yapmaya başlayanlar için altın kurallardan biri de düzenli ve kaliteli uyku çekmektir. Uyku, en basit ve anlaşılır yararı ile sizi ertesi güne hazırlayan süredir. Vücudunuzun tüm metabolizma sistemi bir sonraki gün için uyku sırasında hazırlanır. Bunun için günde en az 7-8 saat uyumanız gerekir.

Spor Düzeninizi Destekleyecek Değişimler

Arabanızı eve dönerken 1 sokak uzağa park edin ya da otobüsten 1 durak önce inin

Kafein yağ yakıcı etkisi kanıtlanmış doğal besinlerden biridir. Hergün 1-2 fincan kahve ya da yeşil çay tüketin

Vücudunuza aldığınız besinlerin işlenmesi için bol su tüketin.

Alacağınız kalorilerin proteinden geldiğine dikkat edin. Paketli gıda tüketecekseniz, besin değerlerini muhakkak okuyun ve o şekilde karar verin.

Hangi günlerde ne tükettiğinizi öğrenin ve gerekirse not edin. Böylece kısılabilecek ve sizin için önemi olmayan sağlıksız seçimleri de görmüş olacaksınız.

Her gün aynı saatlerde yemeye çalışın. Böylece ne kadar besinle ne kadar süre tok kalabildiğinizi ve sizin için ideal öğün sayısını da bulabilirsiniz.

Asansör veya yürüyen merdiven yerine, merdiven kullanarak kendinize bir yeni egzersiz yöntemi daha yaratın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.