enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
28°C
Denizli
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

PSİKOLOG SÜLEYMAN HECEBİL “DENİZLİ CHP’DE MAALESEF REKABET DE KALMAMIŞTIR”

PSİKOLOG SÜLEYMAN HECEBİL “DENİZLİ CHP’DE MAALESEF REKABET DE KALMAMIŞTIR”
17.01.2024
A+
A-

Türkiye siyasetini yakından takip eden Denizlili Psikolog Süleyman Hecebil, 31 Mart seçimlerinde CHP ‘de Hecebil, “yeni siyasetçilerin,  yeni isimlerin çıkması için mevcut durum müsait değildir ve de bu tür yeni isimlerin çıkmasına sıcak bakılmamaktadır.” Dedi.

Denizli CHP de bilinen ve bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda kişi her mevkiye ve makama aday olmaktadır diyen Hecebil, ” CHP Denizli İl Başkanlığı ‘na Çağrımdır: Yerel seçimlerde Büyükşehir’e adaylık konusunda önceden yapılmış bir hazırlığınızın olmadığı apaçık ortadadır. Büyükşehir’e adaylık konusunda umut bağladığınız Sayın Şeniz Doğan teklifinizi kabul etmediğinde ne yapacağınızı bilmediğinizi görüyoruz. Sadece iki ya da üç arkadaşımızın Büyükşehir aday adaylığı başvurusu yapması çok anlamlıdır.  Adaylık süreçlerinin kötü yönetilmesi, aday adaylarının aday olduğuna adeta pişman edilmesi, hatta adayların liyakat’a göre değil örgütün başındaki ve genel merkeze yakın olanların özel siyasetlerine göre belirleneceği düşüncesi adaylık başvurularının az sayıda olmasına neden olmuştur. “Ablamdan yakınıp abiliğe soyunmanın değişimle hiç bir ilişkisi yoktur. Eğer halkın ve tabanın söyledikleri olmayacaksa ablanın dediği olsa ne olur abinin dediği olsa ne olur? Bu gün Denizli CHP’de maalesef rekabet de kalmamıştır. Örgüt üyelerindeki öğrenilmiş çaresizlik, örgütteki yarışma heyecanını da bitirmiştir. Denizli CHP de bilinen ve bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda kişi her mevkiye ve makama aday olmaktadır.  Çünkü yeni siyasetçilerin,  yeni isimlerin çıkması için mevcut durum müsait değildir ve de bu tür yeni isimlerin çıkmasına sıcak bakılmamaktadır.

29 MİLLETVEKİLİ ADAYININ HİÇBİRİNİ BEĞENMEDİNİZ Mİ?

Şimdi önceki dönem AKP’li bir profesörün ismi büyükşehir adaylığı için halka ve örgüte pazarlanmaya çalışılmaktadır.  Aynı Kılıçdaroğlu döneminin yöntemi uygulanmaktadır.  Böyle bir şeyin olması durumunda bu örgüt yönetiminin acizliğinin bir göstergesi olarak görülmesi yadırganmamalıdır. Son genel seçimlerde Denizli’de 29 Milletvekili aday adayı vardı. Hepsi de kariyerli, partisine bağlı ve partisine değer katma potansiyeline sahip pırıl pırıl kişilerdi. Siz bunların hiç birini mi beğenmediniz?  Onlardan birini adaylık için hazırlayabilirdiniz. Hadi olmadı, şimdi onlardan birini aday olması için çalışabilirsiniz. Söz konusu aday adayları (bizzat tanıklık ettim) isimsiz birinin ikinci sıraya getirilmesini bile dert etmeyerek tüm seçim çalışmalarında canla başla çalıştılar.

BÜLENT ÇAVUŞOĞLU YA DA ALİ OSMAN HORZUM ADAY OLSUN

Eğer hala aday uygun aday bulamazsanız lütfen siz yöneticiler olarak elinizi taşın altına koyun ve Sayın Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Sayın Ali Osman Horzum biriniz büyükşehir belediye başkanı adayı olun. Yerel seçimlerdeki başarısızlığın en temel nedeni örgüt tarafından uygun ve kazanacak aday çıkarmamaktır. Bu durum İlçe yönetimleri için de geçerlidir.   Denizli’nin bazı büyük ilçelerinde yıllardır “aday çıkarmak için göstermelik adaylar” çıkarılmıştır.  Umarım bu dönemde bunu görmeyiz.  Uygun ve kazanacak aday çıkaramayan yönetimler 31 Mart sonrası işlevsiz duruma geleceklerdir.  Benden söylemesi…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.