enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4017
EURO
34,7549
ALTIN
2.432,80
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C

Eğitim İş’ten Müfredata Tepki

Eğitim İş’ten Müfredata Tepki
15.09.2017
A+
A-

Denizli Eğitim İş üyeleri bugün Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde yeni müfredat ile ilgili eylem gerçekleştirdi. Eğitim İş üyeleri gerçekleştirdikleri eylemde yaptıkları basın açıklamasında;”Yeni eğitim öğretim yılının ideolojik müfredat değişikliklerinin gölgesinde gerçekleşecek”dedi.

Bugün Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Eğitim İş üyeleri yeni hazırlanan müfredat ile ilgili eylem gerçekleştirdi. Eylemde ‘Atatürk’ü anlatmaya devam edeceğiz gerici müfredata hayır!’ sloganları atıldı.

Eğitim İş işin eylemde gerçekleştirdikleri basın açıklamasının bir bölümü şu şekilde;

”İdeolojik Değişiklerin Gölgesinde girilecek”

”2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı 18 milyon öğrenci 1 milyon eğitim emekçisi ile birikmiş ve çözüm bekleyen sorunlarla, tamamen ideolojik bakış açısıyla gerçekleştirilen değişikliklerin gölgesinde girecektir. Bilindiği üzere 2016-2017 eğitim-öğretim yılı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL uygulamaları ve KHK’larla eğitimde yeniden yapılandırma ve muhafazakarlaştırma uygulamalarını en ağır şekilde yaşadığı dönem olmuştur.”dedi.

”Tepeden inmeci müfredatı yargıya taşıdık”

Eğitim İş;” Eğitimin acil çözüm bekleyen sorunlarına kalıcı çözümler üretmek yerine, MEB yangından mal kaçırırcasına hazırladığı ve bu öğretim yılında uygulamaya koyacağı müfredatta, çağdaş,bilimsel ve laik eğitimin son parçalarını da yok etmeye çalışmıştır. Tepeden inmeci bu gerici müfredatı yargıya taşıdık. Cumhuriyet’in değerlerini, Atatürk ilke ve devrimlerini, bilimin konularını çocuklarımıza öğretmeye devam edeceğiz”dedi.

Eğitim İş basın açıklamasının tamamına fotoğraflardan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.