enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3734
EURO
34,6682
ALTIN
2.413,36
BIST
10.119,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Özay Gönlüm Gezici Kütüphanesi Hizmete Başladı

Özay Gönlüm Gezici Kütüphanesi Hizmete Başladı
04.10.2017
A+
A-

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürlüğünce, bedensel engelli, sağlık durumu uygun olmayan veya kütüphanelere uzak bölgelerde ikamet eden vatandaşları kütüphane hizmetinden yararlanabilmeleri amacıyla oluşturulan Özay Gönlüm Gezici Kütüphanesi, Vali Hasan Karahan’ın katıldığı törenle hizmete alındı.

Valilik önünde düzenlenen törene; Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Gülsüm Çelebi, Daire Müdürleri ile öğrenciler katıldı.

”Kitaba saygı gösteriyoruz, fakat okumuyoruz”

Törende konuşan Vali Hasan Karahan, kitap okuma alışkanlığını özellikle çocuklara aşılamak amacıyla uygulamanın önemli olduğuna dikkat çekerek; “Kitaba saygı ve kitaba hürmet için bugün buradayız. Biz kitaba saygı ve hürmet gösteriyoruz ancak kitabı okumuyoruz. Bugün İlimizde olmayan bir hizmeti gerçekleştiriyoruz. Bakanlığımızın temin ettiği gezici kütüphane ile İlimizin en ücra köyüne kadar erişilebilecek. İçinde bulunan LCD ekranı, bilgisayarı ve kitaplarıyla modern bir kütüphane hizmetimizde. Toplum olarak okuma alışkanlığımız yeterli değil ama kitaptan kaçış yok. Devlet olarak vatandaşımıza kitabı ulaştırmak bizim görevimiz. Kitapları okuyup içindekilerden idrakini yükseltmekte vatandaşımızın görevi. Hayırlı bir hizmet yapıyoruz. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Yapılan protokol konuşmalarının ardından gezici kütüphanenin açılış kurdelesi, Valimiz Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, diğer protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından kesildi.

Okuma Alışkanlığı Artacak

Vali Karahan ve öğrenciler açılışın ardından gezici kütüphaneye binerek içinde incelemelerde bulundular. Gezici Kütüphane; Yenişehir, İmar İskan, Meska, Sevindik, Akhan, Karşıyaka, TOKİ Evleri, Kayhan, Bağbaşı ve diğer uzak mahallelerde ikamet eden vatandaşlara ulaşacak. Bu mahallelerde tespit edilen 30 durakta belirli gün ve saatlerde her kesimden okuyucuya hizmet verecek olan kütüphane ile Denizli’de okuma alışkanlığını arttırılması hedefleniyor.

Her türlü iklim koşullarında kullanılabilecek gezici kütüphane aracının içinde her kesime uygun 1500 adet güncel koleksiyonlar, LCD Televizyon, internet bağlantısı bulunan dizüstü bilgisayarlar, oturma grubu, klima ve jeneratör bulunuyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.