enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
32°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C

Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencilerinden PAÜ BİYOM’a Ziyaret

Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencilerinden PAÜ BİYOM’a Ziyaret
A+
A-

T. C. Pamukkale Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Nezihe-Derya Baltalı Bilim ve Sanat Merkezi’nden 24 öğrenci ve 6 öğretmen ‘’Özel Yetenekli Öğrenciler Sosyobilimsel Konuları Argümantasyon Yoluyla Öğreniyor’’ başlıklı TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projesi kapsamında PAÜ BİYOM’u ziyaret etti.

Merkezde ulusal ve uluslararası projeler yürütmekte olan Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi ve BİYOM Müdürü Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak ile ekibi laboratuvar, sera ve uygulama arazisinde devam etmekte olan projeler hakkında öğrencilere çeşitli bilgiler verdi. Prof. Dr. Çelebi Toprak öğrencilere Türkiye için ekonomik ve kültürel öneme sahip bitki türlerinin gelecek nesiller için koruma altına nasıl alınacağı, araştırmacıların gerçekleştirmekte olduğu projelerin ülkemiz çiftçilerinin ihtiyacı olan tohumluk üretiminde yurtdışına bağımlılığın azaltılmasında nasıl katkılar sağlayacağı, ekonomik öneme sahip bitki türlerinde hastalıklardan arındırma işlemlerinin yapılması ve bu sağlıklı materyallerin bitkisel üretime yapacağı katkılar, genetik kaynakların nasıl saklanması gerektiği, yerli ve milli tohumların ülkemiz ekonomisi için ne kadar önemli olduğu konularında bilgiler verdiler.

Ziyaretçi öğrenci ve öğretmenler, PAÜ BİYOM’da yapılan çalışmalar ve gelişmeler hakkında aldıkları bilgiler ışığında laboratuvar kompleksi (moleküler genetik ve biyoteknoloji labları), sera, iklimlendirme odaları ve uygulama arazisini de gezerek yapılan çalışmaları yerinde gözlemlediler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.