enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4549
EURO
34,7484
ALTIN
2.421,87
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Akışık’tan TÜİK eylemine sert müdahaleye tepki!

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Birleşik Kamu Sen’in TÜİK binası önünde gerçekleştirdiği eyleme polisin sert müdahalesi hakkında açıklama yayımladı. Akışık, ‘Denizli’den hissedilen hak tanımasızlık’ başlığı yapılan açıklamada ‘’Maalesef ki Denizli’den de temsilcilerin bu şiddete maruz kalması, gözaltına alınanlar arasında hemşerilerimizin bulunduğu haberi üzüntümüzü bir kat daha arttırmıştır.’’ İfadelerine yer verdi.

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Akışık’tan TÜİK eylemine sert müdahaleye tepki!
A+
A-

İYİ Parti Denizli İl Başkanı Raziye Akışık, Dün Birleşik Kamu Sen ve bileşenleri tarafından başkent Ankara’da bulunan TÜİK binası önünde gerçekleştirilen eyleme polisin sert müdahalesini yaptığı açıklama ile eleştirdi.

Akışık yayımlanan açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Anayasamızın 34. Maddesinde de açıkça ifade edildiği üzere silahsız ve saldırısız yürüyüş , gösteri ve basın açıklaması önceden izin almaksızın kullanılabilen bir haktır . Ancak istisnai durumları hayatın olağan akışına aykırı bir biçimde genellerseniz bu hak tanımazlıktan başka bir şey değildir .

Bir kaç ihale zengini dışında toplumumuzun tüm kesimlerinin derinden hissettiği hayat pahalılığına inat adeta dalga geçercesine rakamlar açıklayan TÜİK’i enflasyon farkı haklarına gerçek değerinde kazanmak adına protesto etmek için toplanan memurlarımıza ve sendika temsilcilerimize Ankara’da uygulanan orantısız şiddeti protesto ediyoruz.

Maalesef ki Denizli’den de temsilcilerin bu şiddete maruz kalması, gözaltına alınanlar arasında hemşerilerimizin bulunduğu haberi üzüntümüzü bir kat daha arttırmıştır.

Derhal bu haksız işlemlere son verilmelidir.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz!

EYLEMDE NAMIK KEMAL AYDOĞAN GÖZALTINA ALINMIŞTI

Sendika üyelerinin TÜİK’in gerçeklerden uzak veri aktardığı gerekçesi ile düzenlediği eyleme polis sert müdahalede bulunmuştu. Eylemde Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan gözaltına alınmış ardından serbest bırakılmıştı. Eylemde yer alan bir çok sendika üyesi polis müdahalesi esnasında yaralanmış ve sağlık kuruluşlarından darp raporu almak zorunda kalmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.