enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4339
EURO
34,7833
ALTIN
2.432,55
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C

12 Haftanın Detayları

12 Haftanın Detayları
A+
A-

TFF 1. Lig’de mücadele eden Denizlispor, 12 hafta sonundaki istatistikleri, savunma, ortasaha, hücum değerlendirmeleri ve yaklaşan transfer döneminde hangi bölgelere takviye gerektiğini siz Denizlisporlular için hazırladık.

Sezona Yusuf Şimşek önderliğinde başlayan Denizlispor, 3 etaplı kamp döneminin ardından lige başladı. Ligin ilk haftasında Adanaspor deplasmanında yenilgi ile kötü başlangıç yapan ve 7 haftada sadece 1 puan toplayarak ligin dibine demir atan Denizlispor’da, Ümraniyespor deplasmanındaki 4-2’lik yenilgi sonrası yolların ayrıldığı Yusuf Şimşek’in yerine Reha Erginer ve ekibi getirildi. Sezon başında sakatlıklarla boğuşan Denizlispor Reha Erginer’in gelişi ile yükselişe geçti. Erginer döneminde 6 maça çıkan Horoz bu maçlarda 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Denizlispor 12. hafta sonunda 13 gol attı, 21 gol yedi ve 11 puanla 16. sırada bulunuyor.

Küçük Detaylar

Denizlispor geride kalan 12 haftayı 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyetle tamamladı. Kendi evinde oynadığı 6 maçta 3 galibyet, 3 mağlubiyet alıdı. Deplasmanda oynadığı 6 maçı ise 2 beraberlik, 4 mağlubiyet ile kapattı. Denizlispor bu karşılaşmaların ilk yarılarında 2 maçı önde kapatırken, 7 maçta soyunma odasına beraberlikle, 3 maçta ise geride gitti.

Takım Savunması Eksikliği

Denizlispor 24 yaş ortalaması ile ligin en genç takımlarından biri konumunda ve kadrosunda 30 yaş üstü sadece iki oyuncu bulunduruyor (Moritz, Veli). Ligde geride kalan haftalardaki en istikrarlı oyuncular ise Türkiye Kupası maçları dahil olmak üzer 13 maçta sahada bulunan Burak ve Barış olarak göze çarptı. Orta saha ve defans hattında var olduğu görülen takım savunması problemi Denizlispor’un 12 haftada, 21 gol yenmesine neden olmuş durumda. Bunun temel nedeninin rakip sahada topu fazla tutamamak olarak değerlendirilebilir. Bu nedenle futbol otoriteleri savunmanın forvetten başladığı konusunda hem fikir hale geldi. Bu kapsamda Denizlispor’un forvet hattı bakıldığında bu bölgede bulunan istikrarlı bir oyuncu olmadığı görüldü. Pivot forvet konumunda bulunan Yasin Ozan’ın sahada bulunduğu 11 maçta golle buluşamaması ve pres eksikliği takımın kalesinde gördüğü gollerin takım savunmasındaki eksiklerden kaynaklandığı tezini doğrular nitelikte. Leandro Kappel’in ise kanat forvet olarak 3 gole katkı vermesine karşın, takım savunmasındaki zaafiyetin büyük rolü bulunuyor. Genç forvet Ramazan Ergut ise kendini gösterebileceği kısıtlı sürede somut istatistiklere ulamamış durumda.

En Halktan Ağızla Denizlispor’a Ne Lazım?

Denizlispor’da devre arasında bitecek olan transfer yasağı ile beraber ciddi takviyelere yapılacağı gelen bilgiler arasında.

Yukarıda belirttiğimiz zaafiyetler ışığında, Denizlispor’da winner forvet olarak tabir edilen(bitirici), ve pivot forvet olarak tabir edilen takıma servis yapan oyuncu takviyesinin gelmesi bekleniyor. Özellikle savunma arkasına atılan toplardaki sıkıntıyı gidermek amaçlı, süpürücü defans oyuncusunun transferi gerçekleşebilir. Bek oyuncularının hücuma katkısının düşüklüğü göze alınırsa, sağ ve sol bek pozisyonunda da transferlerin gelmesi kaçınılmaz görülüyor. Son olarak Forvet ile ortasaha arasındaki bağlantıyı sağlayacak bir ofansif ortasaha takımın sorunlarını gidermekte yardımcı olacağı gün yüzü gibi ortada.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.