enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4298
EURO
34,7934
ALTIN
2.432,78
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C

Çal Tarım Kenti Olma Yolunda Hızla İlerliyor

Çal Tarım Kenti Olma Yolunda Hızla İlerliyor
24.07.2017
A+
A-

Pamukkale TV’nin sevilen programı Analiz bu hafta Çal’daydı. Analiz programının sunucusu Ahmet Deda ile Tarım Kenti olma yolunda hızla ilerleyen Çal’da bir ilke imza atan Belediye Başkan Fethi Akcan ile Çal’daki tarımsal faaliyetleri konuştular.

Ben size fabrika kurma sözü veremem

Seçim zamanında meydanlarda halka hitap ederken ben size burda 300-500 kişinin çalışacağı fabrika kurduramam,bunun sözünü vermiyorum size ama şunu yapacağım. Buranın gelirini artırıcı, insanlar iş bulabileceği, kendini rıskını kazanacağı bir Çal temin etime sözü verdim ve bunu da tarım kenti konsepti ile gerçekleştirmeye çalışıyoruz.Dedi.

2020’de Tarım kenti geliri hedefi 100 milyon TL

43 dönüm sera ile başladıkları atılımın bu sene 180 dönüme çıktığını belirten Akcan;” Önümüzdeki sene 450 dönüm seraya ulaşıp, 2020 yılında tarım kenti gelirinin 100 milyon Tl olmasını hedefliyoruz.”diye konuştu.

Çal sadece seradan ibaret değil

Ziraat odası başkanı Haşim Çil Çal’da seracalığın 1 yıllık bir mazisinin olduğunu değinerek;” Çal 400 bin dekar tarım arazisine sahip bir ilçe, burada çok çeşitli ürünler yetişiyor. Bize halktan serzeniş oluyor’Diğer ürünleri bıraktınız sadece serayla ilgileniyorsunuz’ diye. Diğer üreticilerimizin sorunlarıyla da ilgileniyoruz. Sera konusu bizim öncelikli uğraşımız.”dedi

Analiz programının tamamını videodan izleyebilirsiniz;

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.